-->

Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015

Οι μισθοί των...συναδέλφων διοικητών!

Βεβαίως και η ...εξουσία φροντίζει να μην πεινάνε τα παιδιά της, αλλά δεν είναι το ύψος του μισθού των διοικητών το μέγα ζήτημα της περίθαλψης, εξ' άλλου είναι γνωστά αυτά τα ποσά, ασχέτως αν οι ίδιοι φροντίζουν να μην τα αναφέρουν ποτέ γιατί , όπως και να το κάνεις είναι προκλητικά.      Εμείς το αναδημοσιεύουμε, για να μη μας λένε ορισμένοι (η πρώην διοικήτρια συγκεκριμένα) <<Εγώ φεύγω φτωχότερη από το ΕΣΥ!>> - Για την ακρίβεια φεύγει πλουσιότερη κατά 55.200 € το χρόνο! Το αναφέρουμε επίσης για να μη μας ξαναπεί κανείς απ' αυτούς, πρώην και επόμενους,<<Συνάδελφους>>. Δεν είμαστε συνάδελφοι, γιατί εμείς δεν είμαστε εντεταλμένοι για την εφαρμογή πολιτικών αποφάσεων σε βάρος της περίθαλψης που αναγκάζουν το λαό να πληρώνει ή να πεθαίνει. Επίσης δεν παίρνουμε και το ίδιο μεροκάματο. Οι νοσηλεύτριες πχ - η πλειοψηφία τουλάχιστον που είναι στην πρώτη γραμμή - όχι μόνο παίρνουν όλο και λιγότερα, τις τρώει και η βάρδια, δεν ασκούν διοίκηση! Το ίδιο ισχύει και για τις άλλες ειδικότητες του γκισέ... Δεν ασκούμε διοίκηση παρέα, ούτε είμαστε συνεργάτες. Άλλη δουλειά η δικιά σας, άλλη η δικιά μας. Μη μπερδευόμαστε.  

Διοικητές νοσοκομείων: Ποιοι είναι οι μισθοί τους!

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου


Σάλος προκλήθηκε τις τελευταίες ημέρες με αφορμή την εξπρές απομάκρυνση των διοικητών των νοσοκομείων.
Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας κατακρίθηκε δεόντως για τον τρόπο που αξιολογήθηκαν οι διοικητές, καθώς η διαδικασία δε διήρκησε για τον καθένα πάνω από ένα τέταρτο.
Κάτι που παραδέχτηκε και ο ίδιος ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, επισημαίνοντας ότι είχε προηγηθεί η αξιολόγηση τους από τις Υγειονομικές Περιφέρειες (ΥΠΕ), με την εξέταση των οικονομικών δεδομένων των νοσοκομείων που διοικούσαν.

Βέβαια το γεγονός ότι η απομάκρυνση των διοικητών των νοσοκομείων αποτέλεσε κεντρικό πολιτικό θέμα τις τελευταίες ημέρες, δεν οφείλεται μόνο στο ότι απολύθηκαν με …περίεργες διαδικασίες. Κάτι που άλλωστε γινόταν και από όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις.
Ο σάλος που προκλήθηκε οφείλεται και στο ότι μια θέση διοικητού νοσοκομείου αποτελεί μιας πρώτης τάξης εργασία για στελέχη της Υγείας και όχι μόνο, σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης αλλά και περιορισμένων θέσεων εργασίας.
Μάλιστα σε εποχές… θεσμών και 3ου μνημονίου, οι αμοιβές των διοικητών των νοσοκομείων φαντάζουν μάλλον ελκυστικές, έστω κι αν προ κρίσης τα χρήματα θεωρούνταν λίγα.
Πόσα παίρνει ένας διοικητής και υποδιοικητής
ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ
Οι διοικητές των νοσοκομείων λαμβάνουν μηνιαίως 4600 ευρώ μεικτά.
Υπάρχουν βέβαια και ορισμένοι διοικητές που υπηρετούν σε μικρά νοσοκομεία ακόμη και της Αττικής και λαμβάνουν μισθό υποδιοικητή ύψους 3200 ευρώ μεικτά.
Σήμερα υπάρχουν κοντά στους 100 Διοικητές Νοσοκομείων
ΥΠΟΔΙΟΙΚΗΤΕΣ
Οι Υποδιοικητές που είναι περίπου 80 μετά και τις συγχωνεύσεις των νοσηλευτικών ιδρυμάτων, λαμβάνουν 3200 ευρώ μεικτά μηνιαίως.
Το επόμενο διάστημα αναμένεται πάντως να δημοσιευτεί η προκήρυξη για τους νέους διοικητές νοσοκομείων, ενώ τα στελέχη του υπουργείου Υγείας υπολογίζουν να δεχθούν εκατοντάδες αιτήσεις από ενδιαφερόμενους μάνατζερ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.