-->

Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015

Έρχεται άγριο κούρεμα στους μισθούς στα νοσοκομεία! Αξιολόγηση και παραγωγικότητα θα πετσοκόψουν το μεροκάματο μας.

  
Εδώ και μήνες, από τον Σεπτέμβρη - Οκτώβρη, με αναρτήσεις μας, βασιζόμενοι σε δημοσιεύματα, πληροφορίες, και εκτιμώντας την πολιτική κατάσταση όπως διαμορφώνεται, είχαμε υποστηρίξει πως έρχονται μειώσεις μισθών (και) στους εργαζόμενους στα Νοσοκομεία.
   Φαίνεται πως ήρθε εν τέλει  η ώρα που θα ασχοληθεί η Κυβέρνηση και οι δανειστές με το μεροκάματό μας. Γι' αυτό έχουν αρχίσει οι δηλώσεις πως θα δούμε....μικρές αυξήσεις στο 55% των Δημ. Υπαλλήλων από 50 ως 75 €! (Αυτό θα πεί δημιουργική λογιστική! - να κάνεις τη φτωχοποίηση, αύξηση!)
   Για του λόγου το αληθές αναρτούμε σημερινό (14/12) άρθρο (τα κύρια αποσπάσματα) της  γνωστής υγ/κης συντάκτριας κ. Δ. Ευθυμιάδου. Υπενθυμίζουμε τις δικές μας, αναλυτικές αναρτήσεις που δυστυχώς, φαίνεται να επαληθεύονται απολύτως ΕΔΩ και ΕΔΩ καθώς επίσης και την επιδίωξη, όπως επί χρόνια καταγγέλλουμε, ο μισθός να γίνει ατομική υπόθεση, αφού επανέρχεται το σφαγείο της αξιολόγησης. Αυτό σημαίνει πως θα συνδεθεί με την παραγωγικότητα και θα αφορά - ως "αύξηση" στο μισθό λίγους και εκλεκτούς, ενώ για τους εργαζόμενους της λάντζας θα σημαίνει μειώσεις, τρομοκρατία και δυσμενείς υπηρεσιακές μεταβολές.

Διαβάστε:
<< Αποδεκατίζονται για τα καλά και οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία με τις μισθολογικές αλλαγές που φέρνει το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης, έπειτα από τη συμφωνία με την τρόικα.
Το πολυνομοσχέδιο που ψηφίζεται άμεσα, φέρνει ουσιαστικά νέα κουρέματα στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων άρα και στα νοσοκομεία, και ιδιαίτερα στους υπαλλήλους Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής εκπαίδευσης, σημειώνουν εργαζόμενοι. Ειδικότερα το πρόβλημα εστιάζεται στην αποσύνδεση του βαθμού απ” το μισθό και τις τριετίες για μισθολογική εξέλιξη.
Και μπορεί η κυβέρνηση να υποστηρίζει ότι απέφυγε τη μείωση μισθών, στην πράξη όμως αυτή επέρχεται μέσω του παγώματος των μισθολογικών ωριμάνσεων.
....
Το πάγωμα των μισθών (σημ.μας - Με όποια μορφή και να επιβληθεί. Είτε ως χαμηλότερος βασικός, είτε ως κανονικό "πάγωμα" για όλους με διατήρηση της προσωπικής διαφοράς) πάντως για πολλούς δημοσίους υπαλλήλους θα τους κάνει να δουν αύξηση μετά από 5 ή ακόμη και 10 χρόνια σε κάποιες περιπτώσεις. Κάτι που φυσικά ερμηνεύεται ως μείωση στις αποδοχές αφού στο μεταξύ τα οικονομικά δεδομένα θα έχουν αλλάξει.
.....

Αν υπολογίσει κανείς και τις αυξήσεις στις ασφαλιστικές εισφορές που έρχονται με το νέο Ασφαλιστικό, τότε μιλάμε πράγματι για μείωση μισθών.
«Σε συνδυασμό με το Ασφαλιστικό νομοσχέδιο που ετοιμάζεται και την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών σε ποσοστά άνω του 6% θα προκύψει και ονομαστική μείωση των μισθών των υπαλλήλων στο δημόσιο που ήδη με τους νόμους των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ της τελευταίας πενταετίας έχουν απολέσει άνω του 25% του μισθού με τις αυξήσεις εισφορών, το προηγούμενο μισθολόγιο, την απώλεια των Δώρων Χριστουγέννων- Πάσχα και του επιδόματος αδείας» ....>>

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.