-->

Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

Ενημέρωση για τα "αχρεωστήτως καταβληθέντα" της διαθεσιμότητας.

   Η τελευταία πληροφορία που έχουμε σχετικά με το θέμα του παγώματος της παρακράτησης των <<αχρεωστήτως καταβληθέντων>> (δες και ΕΔΩ) της διαθεσιμότητας: 

Στείλαμε και εμείς, πήγε και υπηρεσιακά, το έγγραφο στην οικονομική υπηρεσία του Σισμανογλείου και όπως μάθαμε, ξεκίνησε η εφαρμογή του. 
Εκτιμούμε πως μέχρι να γίνουν όλες οι συνεννοήσεις θα χρειαστούν μερικές ημέρες. Σε κάθε περίπτωση καλό είναι οι συνάδελφοι να ενημερωθούν από τις μισθοδοσίες των νοσοκομείων τους και αν δεν πάρουν ΣΑΦΗ απάντηση, να καταθέσουν αίτηση στην οποία να ζητούν να σταματήσει η κράτηση και να τους επιστραφεί ό,τι έχει κρατηθεί ως τώρα βάσει του σχετικού εγγράφου (ΕΔΩ) του υπουργείου.
    Σχετικά με το ζήτημα των ποσών που έχουν καταλογιστεί και δεν είναι σε όλους τους συναδέλφους ξεκάθαρος ο τρόπος υπολογισμού τους ή έχουν υποψία ότι έχει γίνει λάθος, ενημερώνουμε πως το θέμα τέθηκε στη συνάντηση με την πολιτική ηγεσία, ζητήσαμε και έγινε αποδεκτό να γίνει εκ νέου έλεγχος και επαλήθευση των ποσών αυτών. Με βάση αυτό, αλλά και το γεγονός πως περιμένουμε συνολική νομοθετική ρύθμιση, θεωρούμε πως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει άμεση ανάγκη για επανέλεγχο των ποσών. Αυτό ωστόσο είναι απόλυτο δικαίωμα κάθε συναδέλφου.
Αυτά προς το παρόν...

Σημ. Στο σχετικό Δελτίο Τύπου που εξέδωσαν οι συνάδελφοι από το Σωματείο του Ευαγγελισμού που έπαιξε πράγματι κύριο ρόλο στην ανάδειξη του ζητήματος, καθώς πολλοί εργαζόμενοι είναι μέλη του, ξεχάστηκε να αναφερθεί -ανάμεσα στους άλλους φορείς - που κατονομάστηκαν και η συμμετοχή του Σωματείου μας. Προφανώς από λάθος. Θεωρούμε πως η παρουσία του σωματείου μας ήταν όχι μόνο ηθικά αλλά και σε πρακτικό επίπεδο χρήσιμη. Συνέβαλλε πιστεύουμε  θετικά στην εξέλιξη της υπόθεσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.