-->

Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015

ΠΟΕΔΗΝ: Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας για απόσυρση του Μισθολογίου

Η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ, η οποία καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Υγείας,  αύριο Τρίτη στις 10 το πρωί τα μέλη των ΔΣ των Σωματείου ...και τους εργαζόμενους του λεκανοπεδίου!.

Και το λέει στα σοβαρά! Δηλαδή πότε περιμένει να βγάλει κινητοποίηση (στάση - απεργία) ώστε να μπορέσουν οι εργαζόμενοι να συμμετέχουν;
Όσο για την ΑΔΕΔΥ, κάνει απογευματινό συλλαλητήριο! Ούτε αυτή αξιολογεί τις εξελίξεις για απεργία. Τι άλλο πρέπει να μας συμβεί δηλαδή; Μετά θα φταίνε οι εργαζόμενοι που ...δεν τραβάνε.

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΕΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ!
ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ! ΚΑΜΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΜΙΣΘΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΤΡΟΠΟ:



ΑΘΗΝΑ 14/12/2015
ΑΡ. ΠΡΩΤ. 1115
ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
ΠΟΕΔΗΝ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Συνάδελφοι,
Καλούμε:
- Την ΤΡΙΤΗ 15/12/2015 σε ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10π.μ. έξω από το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των Σωματείων και τους Εργαζόμενους του Λεκανοπεδίου.
- Την Τρίτη 15/12/2015 και ώρα 18:00 σε ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ στην Πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία στη Βουλή που οργανώνει η ΑΔΕΔΥ
Για να ΔΙΑΜΑΡΤΗΡΗΘΟΥΜΕ και να ΖΗΤΗΣΟΥΜΕ την ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟΥ.
Άλλο ένα ψέμα της Νεομνημονιακής κυβέρνησης είναι οι αυξήσεις στους Μισθούς των Υγειονομικών και Προνοιακών υπαλλήλων με το Νομοσχέδιο που συνέταξε η ΤΡΟΪΚΑ, μετέφρασε η κυβέρνηση από τα αγγλικά στα ελληνικά και το προώθησε στη Βουλή προς ψήφιση, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.
Μεταξύ άλλων:
Μειώνεται το Επίδομα Ευθύνης των Προϊσταμένων των τμημάτων, της Ιατρικής και της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας των Νοσοκομείων στα 150€ (από 250€).
Οι βασικοί μισθοί μειώνονται δραστικά. Ως εκ τούτω οι νεοδιόριστοι και οι νέοι υπάλληλοι στην υπηρεσιακή τους εξέλιξη θα έχουν μικρότερο μηνιαίο μισθό από τους υφιστάμενους σήμερα.
Ο συντάξιμος μισθός θα μειωθεί περαιτέρω. Η προσωπική διαφορά είναι στάχτη στα μάτια καθ’ ότι παραμένει ευάλωτη για περικοπή σε μελλοντικές μισθολογικές παρεμβάσεις (ΜΝΗΜΟΝΙΟ 3).
Τα νυκτερινά – αργίες – υπερωρίες πετσοκόβονται, αφενός επειδή υπόκεινται σε ποσοστιαία μείωση και αφετέρου επειδή μειώνεται το ωρομίσθιο (1/280 σε μικρότερο βασικό μισθό).
Σε περίπτωση μετάταξης του υπαλλήλου παύει να καταβάλλεται η προσωπική διαφορά.
• Το Επίδομα Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας τίθεται σε αμφισβήτηση αφού το σχετικό καθεστώς θα ευθυγραμμιστεί με την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία έως 31/12/2017. Στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν υφίστανται Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα στα οποία να χορηγείται Μισθολογικό Επίδομα. Δηλαδή προωθείται η αφαίρεση δικαιούχων ή η συνολική κατάργηση του Επιδόματος.
• Περικόπτεται το Επίδομα Παραμεθόριων Περιοχών σε εργαζόμενους πολλών Νοσοκομείων καθ’ ότι επανακαθορίζονται οι δικαιούχοι.
Παγώνει η μισθολογική εξέλιξη στα κλιμάκια έως 31/12/2017. Μία από τα ίδια με το προηγούμενο μισθολόγιο (Ν. 4024/2011).
Συνδέεται η αμοιβή με την Αξιολόγηση η οποία θα καθορισθεί με ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ (ΔΕΝ ΘΑ ΤΗ ΔΕΧΘΟΥΜΕ).
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟΥ ΚΑΙ
ΑΝΑΚΤΗΣΗ ΤΩΝ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΩΝ ΑΠΩΛΕΙΩΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.