-->

Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015

Προσλήψεις εδώ και τώρα στο Ασκληπιείο Βούλας, πριν καταρρεύσει το νοσοκομείο & το προσωπικό

Σημ. Την ίδια ανάγκη έχουμε και εμείς συνάδελφοι... ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΜΑΣ!
 
     Την ανάγκη να γίνουν προσλήψεις μόνιμου ιατρικού προσωπικού άμεσα, για την ακρίβεια εδώ και τώρα, διαφορετικά το νοσοκομείο είναι έτοιμο να καταρρεύσει και ταυτόχρονα επικίνδυνο για την δημόσια υγεία, αλλά και τους ίδιους τους εργαζόμενους, ζητά η 5μελής Επιτροπή της ΕΙΝΑΠ και η Γενική Συνέλευση του νοσηλευτηρίου. 
Την Τρίτη 24 Νοεμβρίου έγινε η Γενική Συνέλευση των γιατρών του Νοσοκομείου, σε ταραγμένο κλίμα. Όπως αναφέρει η 5μελής Επιτροπή της ΕΙΝΑΠ, η συνεχιζόμενη υποβάθμιση του Ασκληπιείου Βούλας, η υποχρηματοδότηση, οι ελλείψεις σε υλικά και φάρμακα, αλλά, κυρίως και πάνω απ’ όλα, οι ελλείψεις γιατρών στα τμήματα και στις κλινικές, δεν μας επιτρέπουν να μιλούμε, πια, σαν «όλα να βαίνουν καλώς».
Αναφέρουν χαρακτηριστικά:
Τα τελευταία χρόνια συνάδελφοί μας συνταξιοδοτούνται, χωρίς η απουσία τους να αναπληρώνεται. Αυτοί που μένουν πίσω, καλούνται να προσφέρουν το καλύτερο δυνατό στον ασθενή τους, καλύπτοντας τα κενά, δουλεύοντας με εξαντλητικά ενίοτε ωράρια (ούτε λόγος για ρεπό...), στηριζόμενοι αποκλειστικά και μόνο στο φιλότιμο και στην ευσυνειδησία τη δική τους και των συναδέλφων τους.
Οι λίστες των ειδικευόμενων συρρικνώνονται, οι τοποθετήσεις όσων είναι στην αναμονή καθυστερούν δραματικά, οι επικουρικοί μας είναι υποχρεωμένοι να δουλεύουν ακριβώς όπως και οι μόνιμοι, αλλά χωρίς την ασφάλεια της σταθερής και μόνιμης εργασίας, στα εργαστήρια άλλοτε λείπει το ένα αντιδραστήριο και άλλοτε το άλλο, στα χειρουργεία μας είναι συχνή η έλλειψη υλικών... και η λίστα των προβλημάτων δεν έχει τέλος.
Σε ένα Νοσοκομείο που εφημερεύει καθημερινά για τα ορθοπεδικά περιστατικά και κάθε 4η ημέρα έχει γενική εφημερία, είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ να μην υπάρχουν μόνιμοι γιατροί διορισμένοι στα ΤΕΠ.
Είναι απαράδεκτο και ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ, όταν καλούνται σχεδόν σε καθημερινή βάση να καλύψουν τους ασθενείς των ΤΕΠ συνάδελφοι που οφείλουν να βρίσκονται στην κλινική τους, δίπλα στους ασθενείς τους. Αλήθεια, ποιος φέρει την ευθύνη γι’ αυτήν τη συνεχιζόμενη κατάσταση, όταν επανειλημμένα έχουμε ενημερώσει την Διεύθυνση της Ιατρικής Υπηρεσίας και την Διοίκηση, ότι είναι φυσικώς αδύνατον ο ίδιος γιατρός να βρίσκεται ταυτόχρονα σε δύο μέρη;
Ο Παθολογικός Τομέας (Παθολογικές κλινικές, Παιδιατρικό, Ρευματολογικό), βρίσκεται ένα βήμα πριν την φυσική κατάρρευση του Ιατρικού προσωπικού. Στα εργαστήρια, η ίδια εικόνα.
Αρνούμαστε να είμαστε θεατές της εξελισσόμενης κατάρρευσης του νοσοκομείου, όπως και συμμέτοχοι στη μη σωστή διαχείριση των ασθενών (ασφαλισμένων και ανασφάλιστων).
Η λειτουργία του Ασκληπιείου Βούλας οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στο φιλότιμο και στην αυτοθυσία των Ιατρών, (όπως, αντίστοιχα, και των Νοσηλευτών αλλά και των υπόλοιπων εργαζομένων), ακριβώς όπως ισχύει και για τα περισσότερα Νοσοκομείων του ΕΣΥ.
Πρέπει να μπει ένα τέλος σ’ αυτήν την πολιτική, τονίζει η 5μελής ΕΙΝΑΠ για την Γενική Συνέλευση Ιατρών του Γ.Ν. «Ασκληπιείου Βούλας», που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια Νοσοκομεία, Τμήματα και Κλινικές στο λουκέτο, λόγω της δραματικής έλλειψης προσωπικού.
Οι εργαζόμενοι:
- απαιτούν άμεσες μαζικές προσλήψεις ΜΟΝΙΜΟΥ ιατρικού προσωπικού.
- καλούν την ΕΙΝΑΠ και την ΟΕΝΓΕ να συντονίσει τον αγώνα όλων μας.
Από: onmed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.