-->

Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016

Κινητοποιήσεις των γιατρών για το ασφαλιστικό: Το πρόγραμμα ώς την απεργία της ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ στις 4/2

   Την άμεση απόσυρση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου και διάλογο από μηδενική βάση, ζητούν οι γιατροί όλης της χώρας.
 
   Ειδικότερα μετά από ομόφωνη απόφαση της συνόδου των Προέδρων των Ιατρικών Συλλόγων όλης της χώρας αλλά και του ΔΣ του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, ο κλάδος αποφάσισε να σκληρύνει της στάση του οργανώνοντας νέο κύκλο κινητοποιήσεων. Σε συνέλευση όλων των προέδρων των ιατρικών συλλόγων της χώρας αποφασίστηκε στις 28/01 να κλείσουν οι Ιατρικοί Σύλλογοι. Στις 28 και 29/01 θα υπάρξει αποχή του ιατρικού κόσμου από γραφειοκρατικές διαδικασίες και επιτροπές, με εξαίρεση την εξυπηρέτηση των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες. Στην 1η και 3η Φεβρουαρίου θα γίνει προειδοποιητική αποχή των ιατρών από την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, ενώ στις 04/02 θα υπάρξει συμμετοχή στη γενικευμένη απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.
    Στις κινητοποιήσεις αναμένεται να συμμετάσχουν και οι ιδιώτες γιατροί του ΕΟΠΥΥ έπειτα από απόφαση της Ένωσης ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ). Μάλιστα η πρόεδρος της ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ Άννα Μαστοράκου κάνει λόγο για «στοχευμένη και επιλεκτική επίθεση κατά του ελευθεροεπαγγελματία ιατρού σε βαθμό πλήρους εξόντωσης κάθε μικρομεσαίου αυτοαπασχολούμενου ιατρού και εξαναγκασμό σε διακοπή λειτουργίας των ατομικών ιατρείων που συμμετέχουν στο δίκτυο των συμβεβλημένων ιατρείων παροχής Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας».
   Πέμπτη 21 Ιανουαρίου, όλοι οι γιατροί της χώρας, του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα, ενώνουν της δυνάμεις τους κατά του ασφαλιστικού. Ο κλάδος θα πραγματοποιήσει 4ωρη στάση εργασίας από τις 11 έως τις 3 μετά το μεσημέρι και θα συμμετάσχουν στο νέο συλλαλητήριο που διοργανώνουν όλοι οι επιστημονικοί φορείς στις 11 π.μ. στο κέντρο της Αθήνας. Τα έκτακτα και επείγοντα περιστατικά θα αντιμετωπίζονται από το προσωπικό ασφαλείας. Και τη Δευτέρα όμως 25 Ιανουαρίου όλοι οι γιατροί της χώρας θα απέχουν από τα καθήκοντά τους. 

Από: Δωροθέα Γαληνού

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.