-->

Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

ΖΗΤΑΕΙ ΤΑ "ΡΕΣΤΑ" Η ΕΝΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΔΕ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ!

   Για το "ποιόν" που έχει επιδείξει η ΕΝΕ και για τον ασύδωτο κλαδισμό που διαχρονικά την χαρακτηρίζει, δεν είναι παράξενο που θορυβήθηκε...μέχρις "αυστηράς ανακοινώσεως" όταν αντιλήφθηκε πως έχει ανάψει η συζήτηση για τα δικαιώματα και την επαγγελματική αποκατάσταση των ΔΕ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ (επιμένουμε στην ορολογία).
   Είναι γεγονός πως τον τελευταίο καιρό έχει ξεχειλίσει η αγανάκτηση καθώς σε μια σειρά Νοσοκομεία, μεταξύ των οποίων και τα δικά μας, είναι έντονη η συζήτηση για το τι θα γίνει επιτέλους με την  αποκατάσταση, τόσο επαγγελματικά, όσο και μισθολογικά των ΔΕ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ. Γι' αυτό και  μας αφορά η σχετική ανακοίνωση της ΕΝΕ.
   Δεν θα επιχειρήσουμε εμείς εδώ να μπούμε σε μια λογική "απάντησης σε κάθε γραμμή" της ανακοίνωσης αυτής (που θυμίζει εξώδικο, στην πόρτα κάποιου φουκαρά). Άλλωστε η απάντηση σε δίκαια αιτήματα έρχεται μόνο μέσα από την συσπείρωση και τον αγώνα των εργαζομένων που επιδιώκουν μια ελάχιστη αποκατάσταση αδικιών που υφίστανται για πάρα πολλά χρόνια.
    Δεν μπορούμε ωστόσο να μην παρατηρήσουμε πως με μία έννοια η ΕΝΕ "βάζει τα χέρια της και βγάζει τα μάτια της". Αλλιώς δεν θα διατυμπάνιζε πως <<... ακόμη και στην περίπτωση που ένας Βοηθός εκτελεί ένα νοσηλευτικό καθήκον, η εκτέλεση του εν λόγω καθήκοντος δεν γίνεται αυτοβούλως, αλλά μόνον κατόπιν ανάθεσης από τον Νοσηλευτή...>>, ούτε θα κατηγορούσε (τέτοιο θράσος) τους ΔΕ συναδέλφους της πως κάνουν αντιποίηση επαγγέλματος... αφού το ασκούν χωρίς να διαθέτουν την απαιτούμενη προς τούτο επαγγελματική άδεια !!!
  Δηλαδή η ΕΝΕ δεν έχει ξανακούσει πουθενά ότι στα δημόσια Νοσοκομεία οι ΔΕ Νοσηλευτές, κρατάνε βάρδιες μόνες τους σε κλινικές με δεκάδες ασθενείς, των οποίων κάνουν και τη νοσηλεία, βεβαίως χωρίς "επίβλεψη". 
  Αντί λοιπόν, να στηρίξουν τους συναδέλφους τους, που κρατάνε όρθια τα Νοσοκομεία, στην προσπάθειά τους να αναβαθμιστούν τυπικά και ουσιαστικά σε όλα τα επίπεδα, ούτε λίγο ούτε πολύ τους φοβερίζουν ότι θα τους πάνε και κατηγορούμενους!  Τέτοια κατάντια!

   Όσο για τα Σωματεία, η άποψή μας παραμένει πως πρέπει να κινητοποιηθούν και να στηριχτούν οι εργαζόμενοι ΔΕ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ, που εξώφθαλμα έχουν δίκιο, για επαγγελματική και μισθολογική αναβάθμιση σύμφωνα με τα καθήκοντα που πραγματικά ασκούν επί χρόνια ολόκληρα στα Νοσοκομεία. 
(Κανείς βέβαια με τούτες τις διεκδικήσεις δεν θίγει με κανένα τρόπο τους ΤΕ - ΠΕ Νοσηλευτές που διατηρούν κανονικά και διακριτά τα επαγγελματικά και μισθολογικά τους δικαιώματα).
    Αυτά προς το παρόν για την κλαδικίστικη και διασπαστική αντίληψη της ΕΝΕ. Είμαστε σίγουροι πως θα επανέλθουμε, αφού το διεκδικητικό κίνημα των συναδέλφων ΔΕ Νοσηλευτών, μόλις άρχισε να ξεδιπλώνεται. Θα ξανασυναντηθούμε λοιπόν με αυτές τις απόψεις είτε εκφράζονται  από την ΕΝΕ είτε από όπου αλλού...και δεν ενοούμε ότι η όποια αντιπαράθεση θα γίνει (κυρίως) στις αίθουσες των δικαστηρίων αλλά με το μαζικό, παντοδύναμο διεκδικητικό κίνημα των εργαζομένων.



 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.