-->

Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016

ΠΟΕΔΗΝ: Αιφνιδιαστική κατάληψη στο υπουργείο Υγείας από τις 6 πμ σήμερα! Τρίωρη στάση 11 - 3 για τους εργαζόμενουσ στα Δημόσια Νοσοκομεία.

Αιφνιδιαστική κατάληψη στο υπουργείο Υγείας πραγματοποιούν από τις 06:00 το πρωί εργαζόμενοι της ΠΟΕΔΗΝ, οι οποίοι έχουν μπλοκάρει τις εισόδους του κτιρίου.

Σε δηλώσεις του στην πρωινή εκπομπή του ΜΕΓΚΑ, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μ. Γιαννακός ανέφερε ότι οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το εθνικό σύστημα υγείας.
Αυτή τη στιγμή είναι κλειστές και οι τρεις είσοδοι του υπουργείου. Διακριτικά παρακολουθεί από απόσταση στη γωνία της Αριστοτέλους με την οδό Στουρνάρη μια διμοιρία των ΜΑΤ.
Οι εργαζόμενοι ουσιαστικά έχουν μπλοκάρει τις εισόδους του υπουργείου και δεν επιτρέπουν την είσοδο σε κανέναν. Στις 12 το μεσημέρι, στο πλαίσιο στάσης εργασίας (11:00-15:00) που έχουν αποφασίσει, θα συγκεντρωθούν έξω από το υπουργείο Υγείας και θα κάνουν πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών.
«Η σημερινή κατάληψη είναι συμβολική» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννακός, ο οποίος υποστήριξε ότι η κατάσταση στα νοσοκομεία έχει φτάσει «σε οριακό σημείο» εξαιτίας της υλοχρηματοδοτησης και υποστελεχωσης. «Έχουμε προειδοποιήσει ότι με αυτή την κατάσταση κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωες» πρόσθεσε .
Οι εργαζομενοι στα νοσοκομεία αντιδρούν, επίσης, για το ασφαλιστικό και δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Σημ. Ναι μεν αλλά...
Χαράς ευαγγέλια για τα κανάλια, και μια πρόσκαιρη δυνατότητα για την ΠΟΕΔΗΝ να επικοινωνήσει τις θέσεις της. Αλλά καλύτερα χίλιες φορές θα ήταν να πέσει το βάρος στην ανάπτυξη του κινήματος στα Νοσοκομεία. Σ' αυτούς τους εργαζόμενους που στενάζουν από την έλλειψη, που αισθάνονται απογοητευμένοι και προδομένοι. Αυτοί πρέπει να σηκώσουν κεφάλι πρώτα από όλα. Αυτοί να καταλάβουν τη δύναμή τους, αυτοί μόνο μπορούν να αλλάξουν την κατάσταση. Μετά θέλοντας και μη τα κανάλια θα 'ρθουν από μόνα τους! Κακά τα ψέματα!
(Αναγκαστικά θυμόμαστε παλιότερες δηλώσεις ενός πρώην υπουργού (Του "Αδωνη" - χτύπα ξύλο): Τι μου φέρατε εκατό ανθρώπους; φέρτε πέντε χιλιάδες για να κουβεντιάσουμε!) 
Είμαστε σίγουροι βέβαια πως υπάρχουν πολλοί περισσότεροι, αρκεί η συνδικαλιστική ηγεσία να στραφεί αποφασιστικά και με συνέπεια στην ανάπτυξη του κινήματος...) 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.