-->

Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η διαμαρτυρία των Νοσοκομείων στο Μαρούσι

   Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη η συγκέντρωση και διαμαρτυρία στο Μαρούσι των Νοσοκομείων της περιοχής μας.

 Επιτυχημένη, καθώς με ελάχιστη ενημέρωση και χωρίς κανένα χρονικό περιθώριο πραγματοποιήθηκε και συγκέντρωσε δεκάδες κόσμο!
  Σισμανόγλειο, Παίδων Πεντέλης, Α. Φλέμιγκ, ΚΑΤ) της έδωσαν νόημα και η συγκέντρωση, μετά από συμβολικό κλείσιμο της Κηφισίας για λίγα λεπτά, ξεκίνησε από τον κόμβο Κηφισίας - Πεντέλης, πορεύτηκε με συνθήματα , όχι μόνο για το ασφαλιστικό αλλά και για την κατάσταση στα Νοσοκομεία και στην περίθαλψη, και κατέληξε στον Ηλεκτρικό Σταθμό, βρίσκοντας ανταπόκριση από τον κόσμο.(Ενώ δόθηκε και περιορισμένη δημοσιότητα - πχ ΕΔΩ  )
   Ωστόσο, πρέπει να δημιουργηθούν και σκέψεις για τον τρόπο, τον χρόνο και την έκταση που διάλεξε η συνδικαλιστική μας ηγεσία για την κινητοποίηση αυτή. Η σοβαρότητα τέτοιων κινητοποιήσεων είναι προφανώς μεγάλη, εκτιμούμε όμως πως η επίθεση που δέχονται όλα τα κοινωνικά αγαθά, ο μισθός και η σύνταξή μας είναι πολύ μεγαλύτερης έντασης. Γι' αυτό και οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων πρέπει να είναι ανάλογες. Αυτό υποδεικνύει, αντί για τοπικές διαμαρτυρίες, μαζικές και οργανωμένες απεργιακές κινητοποιήσεις οι οποίες όμως δεν εξαγγέλθηκαν και , απ' όσο γνωρίζουμε, δεν προτάθηκαν ούτε από την πλειοψηφία, αλλά ούτε και από τις άλλες παρατάξεις (πχ στην ΠΟΕΔΗΝ- με χαρά να επανορθώσουμε αν κάνουμε λάθος...) Για αύριο Παρασκευή πχ. εξαγγέλθηκε μόνο απογευματινό! συλλαλητήριο από την ΑΔΕΔΥ. Γιατί όχι γενική απεργία;
   Σε κάθε περίπτωση, για τα Σωματεία μας είναι ξεκάθαρο και θα κάνουμε κάθε προσπάθεια να χρησιμοποιήσουμε αυτή τη συγκέντρωση σαν αφετηρία για μεγαλύτερες και συνολικότερες κινητοποιήσεις αντίστοιχες με τις ανάγκες του κινήματος αυτή την περίοδο.
   Προς το παρόν ετοιμαζόμαστε και επιδιώκουμε τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή για την 
 ΠΕΜΠΤΗ 18/02/2016 στην ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 11π.μ. – 3μ.μ. και ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ έξω από το Υπουργείο Υγείας 12 το μεσημέρι.
(Το πιθανότερο είναι πως θα οργανώσουμε με πούλμαν τη μετακίνησή μας από και προς τα Νοσοκομεία μας)
Συμμετέχουμε επίσης και στο συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ αύριο Παρασκευή στις 5 το απόγευμα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.