-->

Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

Ιδιώτες ελεγκτές θα επιβλέπουν τους γιατρούς σε ΠΕΔΥ-Νοσοκομεία! Ή όλα τα 'χε η Μαριορή!

Σημ: Χιλιάδες κενά σε νοσηλευτικό, Παρασκευαστές, διοικητικούς, χειριστές, τραυματιοφορείς, τραπεζοκόμες .... και η κοινότητα πληρώνει ΕΛΕΓΚΤΕΣ που δεν θα είναι γιατροί αλλά θα ρυθμίζουν...σαν γιατροί! Τι ωραία! - Εμείς πάντως είμαστε πολύ μπροστά!  Έχουμε ήδη έναν τέτοιο ελεγκτή που κάθε φορά που μας επισκέπτεται ,,,με ύφος 10 καρδιναλίων Ανακαλύπτει τον τροχό! Πάντως συνάδελφοι μη θεωρήσει κανείς πως πρόκειται για "πεταμένα λεφτά". Προφανώς δεν είναι ηλίθιοι οι εταίροι που μας επιβάλουν τέτοια φρούτα. Ο απόλυτος έλεγχος, η τρομοκράτηση των εργαζομένων είναι στο πίσω μέρος του μυαλού τους. Το τσάκισμα κάθε απόπειρας διαμαρτυρίας και διεκδίκησης. Γι' αυτό πρέπει να αναπτύξουμε τον αγώνα μας για μόνιμες προσλήψεις προσωπικού, για πραγματικά δωρεάν υγεία για όλο το λαό. Μόνο τότε οι "μεσολαβητές" θα πάβε από 'κει που ήρθαν!

Ιδιώτες που δε θα είναι γιατροί, θα μπορούν να ελέγχουν το έργο των γιατρών σε νοσοκομεία και ΠΕΔΥ

Σε καθημερινές… εκπλήξεις υποβάλει όπως φαίνεται η ηγεσία του υπουργείου Υγείας το προσωπικό των δημοσίων νοσοκομείων.
Οι τροπολογίες που εντάχθηκαν την τελευταία στιγμή στο «παράλληλο πρόγραμμα» και βρίθουν…ασυνταξιών, φέρνουν τα πάνω κάτω στον τρόπο εργασίας τόσο των γιατρών όσο και του υπόλοιπου προσωπικού των δημοσίων νοσοκομείων αλλά και των Κέντρων Υγείας και του ΠΕΔΥ.
Ο θεσμός του Διαμεσολαβητή Υγείας μετατρέπει ουσιαστικά ιδιώτες ελεγκτές σε …σπιούνους των γιατρών και των νοσηλευτών, με το επιχείρημα να διευκολύνουν την πρόσβαση των ευπαθών ομάδων στις υπηρεσίες υγείας.
Πρόκειται για ιδιώτες οι οποίοι θα προσληφθούν στα νοσοκομεία αλλά και στις υπόλοιπες δομές υγείας όπως τα Κέντρα Υγείας και το ΠΕΔΥ και οι οποίοι χωρίς να είναι καν γιατροί, θα μπορούν να καθορίζουν την προτεραιότητα των περιστατικών, παρακάμπτοντας ακόμη και τις αποφάσεις των γιατρών όταν θα κρίνουν πως ένας ασθενείς προηγείται λόγω επικινδυνότητας.
Να σημειωθεί πάντως ότι εδώ και χρόνια είναι θεσμοθετημένα αντίστοιχα δημόσια όργανα εντός των νοσοκομείων, τα οποία όμως παραμένουν ανενεργά με συνέπεια οι ασθενείς που ταλαιπωρούνται στα δημόσια νοσοκομεία να μη γνωρίζουν που να απευθυνθούν για να διαμαρτυρηθούν για τυχόν καθυστερήσεις ή έλλειψη εξυπηρέτησης.
Πάντως οι Διαμεσολαβητές Υγείας που κατά τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό θα πληρώνονται από κοινοτικά κονδύλια, θεωρήθηκαν από την αξιωματική αντιπολίτευση κατά τη συζήτηση του «παράλληλου προγράμματος» στη Βουλή, ως ένα έξυπνο τρικ της κυβέρνησης να διορίσει τα δικά της παιδιά στο δημόσιο σύστημα.
Ενδεικτικά προβλέπεται στο παράλληλο πρόγραμμα που πέρασε από τη Βουλή:
«Ως Διαμεσολαβητές Υγείας ορίζονται πρόσωπα που ανήκουν ή προέρχονται από την τοπική κοινωνία ή τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, έχουν πρόσβαση σε αυτές, μεσολαβούν μεταξύ των δημόσιων φορέων παροχής υπηρεσιών υγείας και όσων έχουν ανάγκη πρόσβασης σε αυτούς και συμβάλουν, με κατάλληλη πρόσβαση και αγωγή υγείας, στην εξάλειψη της διακριτικής μεταχείρισης και τη μείωση των ανισοτήτων».
Οι νοσοκομειακοί γιατροί (ΕΙΝΑΠ) είναι στα κάγκελα με τους …επιτηρητές-ελεγκτές που θα επιβάλει η κυβέρνηση στους γιατρούς τη στιγμή μάλιστα που λείπε το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.
Η Πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη λέει στο HealthReport.gr «Το θεωρώ αστείο να επιβάλουν Διαμεσολαβητές ιδιώτες τη στιγμή που δεν προσλαμβάνουν γιατρούς και νοσηλευτές στα νοσοκομεία. Πρέπει να βρεθεί πρώτα το απαραίτητο προσωπικό για να καλυφθούν οι βασικές ανάγκες των ασθενών. 

Από

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.