-->

Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016

Μύθος η ένταξή μας στα ΒΑΕ

Επειδή υπάρχει μια φήμη πως με ...μια αίτηση το νοσηλευτικό ιδιαίτερα προσωπικό μπορεί να ενταχθεί στα Βαρέα & ανθυγιεινά, αναρτούμε παρακάτω ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ που παρουσιάζει την κατάσταση γύρω από αυτό το ζήτημα (αφαιρέσαμε τα σχετικά με την απεργία η οποία ήδη έγινε...)
Η άποψή μας είναι πως σωστά παρουσιάζεται το ζήτημα και πως πράγματι στη μεγάλη πλειοψηφία των συναδέλφων δεν συμφέρει καμιά ενέργεια αλλαγής ασφαλιστικού φορέα. ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΙΕΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΕΣΥ ΣΤΑ ΒΑΕ! ( Όσο για την προσφυγή της ΠΟΕΔΗΝ στο ΣΤΕ, έχει πλέον αποδειχτεί πως χωρίς εργαζόμενους στο δρόμο δεν κερδίζουμε τίποτα μόνο με τα δικαστήρια)
Παρακάτω το κομμάτι της ανακοίνωσης που αναφέρεται στα ΒΑΕ

01.02.2016 
Μύθος η ένταξή μας στα ΒΑΕ 
ΑΘΗΝΑ 28/1/2015
ΑΡ. ΠΡΩΤ. 1270

ΠΡΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΕΛΗ ΠΟΕΔΗΝ
   Σχετικά με την απάντηση του Αν. Υπουργού Οικονομικών κο. Γ. Χουλιαράκη σε ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΕΡΩΤΗΣΗ για την ΕΝΤΑΞΗ ΜΑΣ ΣΤΑ ΒΑΕ επισημαίνουμε τα εξής.
    Στους τρεις Συνταξιοδοτικούς Οδηγούς (2011, 2012, 2016) αναφέρουμε τη δυνατότητα των υπαλλήλων με αίτηση να επιλέξουν το ΙΚΑ ως Ασφαλιστικό Φορέα (Ν. 3865/2010) και εκ τούτω την ένταξη στα ΒΑΡΕΑ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ (για όσα επαγγέλματα χαρακτηρίζονται ως ΒΑΕ). ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΚΑΤΑ ΚΑΝΟΝΑ ΔΕΝ ΣΥΜΦΕΡΕΙ. Εάν το πράξουμε χάνουμε μεγάλο μέρος της σύνταξης για τα έτη ασφάλισης στο Δημόσιο (Διαδοχική ασφάλιση). Ταυτόχρονα για συνταξιοδότηση με τις διατάξεις των ΒΑΕ απαιτούνται συγκεκριμένα έτη συμμετοχής στα ΒΑΕ. 
   Τις προϋποθέσεις τις αναλύουμε στα ΥΠΟΜΝΗΜΑΤΑ που καταθέσαμε στον Αν. Υπουργό Οικονομικών κο. Χουλιαράκη κατά την Απεργιακή Πανελλαδική Πανυγειονομική Κινητοποίηση 2/12/2015 και κατά τη ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ Συνδικαλιστικών Στελεχών της ΠΟΕΔΗΝ 26/1/2016 έξω από το Υπουργείο Οικονομικών.
Από τα εν λόγω ΥΠΟΜΝΗΜΑΤΑ προκύπτει ότι η ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΑ ΒΑΕ ΔΕΝ ΕΠΙΛΥΘΗΚΕ, αλλά ούτε ΕΠΙΛΥΕΤΑΙ με το ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΕΚΤΡΩΜΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ που προβλέπει τη δημιουργία ενός ΤΑΜΕΙΟΥ ΚΥΡΙΑΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ.
ΠΡΟΣΦΕΥΓΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΑ ΒΑΕ
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ Αποπροσανατολίζουν οι απαντήσεις Υπουργών. Είναι ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ η ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΑ ΒΑΕ με την Ασφάλιση (ΔΗΜΟΣΙΟΥ) που σήμερα διαθέτουμε. Όπως επίσης η ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ των ασφαλιστικών ετών που διανύθηκαν να θεωρούνται ότι διανύθηκαν στα ΒΑΕ, χωρίς καμία επιβάρυνση.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.