-->

Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016

Μειώνονται και τα νυχτερινά - Κυριακές-Αργίες, σύμφωνα με το νέο μισθολόγιο!

Μισθολογίου συνέχεια! Ένα ακόμα από τα μαργαριτάρια του μισθολογίου, σε συνέχεια προηγούμενου σχετικού άρθρου.


Το νέο μισθολόγιο  είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του μνημονίου, στοχεύει στην ακόμη μεγαλύτερη μείωση της μισθολογικής δαπάνης ώστε να εξοικονομούνται χρήματα για την αποπληρωμή του χρέους.
 Αφορά στην τετραετία 2016-19, και σύμφωνα με αυτό, η καθαρή εξοικονόμηση από την εφαρμογή του νέου μισθολογίουθα είναι της τάξεως των 682.158.699 ευρώ, που σημαίνει ότι κατά αυτό το ποσό θα μειωθεί και η αντίστοιχη μισθολογική δαπάνη για το Δημόσιο με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
Ήδη προβλέπονται μειώσεις για ένα μεγάλο τμήμα  εργαζομένων και η διατήρηση των μειωμένων μισθών στο σημερινό τους ύψος μέσω της «προσωπικής διαφοράς» είναι ευάλωτη σε αυριανές απαιτήσεις της τρόικας και σε συμφωνία της κυβέρνησης για ακόμα περισσότερη δημοσιονομική προσαρμογή ώστε να έχουμε θετική αξιολόγηση(!)
...οι ορέξεις των δανειστών συνεχώς θα ανοίγουν.
Το «πάγωμα» της μισθολογικής εξέλιξης όλων των υπαλλήλων μέχρι τις 31-12-2017, καθώς και το γεγονός ότι μετά το «ξεπάγωμα» (από 1-1-2018) δεν θα ληφθούν υπ` όψιν τα δύο “νεκρά” χρόνια, συνιστούν στην ουσία καθήλωση και μείωση του εισοδήματος των εργαζομένων για τα επόμενα...πολλά  χρόνια.
Ακόμα και για τους υπαλλήλους στους οποίους προκύπτει αύξηση με το νέο μισθολόγιο, αυτή θα δοθεί σε βάθος τετραετίας σε τέσσερις ισόποσες δόσεις.
Παράλληλα το 2ετές πάγωμα στη μισθολογική εξέλιξη θα οδηγήσει ακόμα και σε αυτές τις περιπτώσεις σε απώλειες, αφού θα χαθεί ένα μισθολογικό κλιμάκιο ύψους από 43 έως 60 € ανάλογα με την κατηγορία.
Το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας βρίσκεται “στον αέρα” αφού η ρητή δέσμευση της κυβέρνησης είναι να έχει ευθυγραμμισθεί η χορήγησή του με τη ευρωπαϊκή νομοθεσία μέχρι τις 31-12-2017. (Η ευρωπαϊκή νομοθεσία δεν προβλέπει επίδομα).
Η κυβέρνηση κατάργησε ήδη το εν λόγω επίδομα σε μια σειρά κατηγορίες αδειών. Από δω και στο εξής θα χορηγείται μόνοκατά τη διάρκεια της κανονικής άδειας και της αναρρωτικής μικρής διάρκειας (μέχρι έξι ημέρες.).
Περικόπτεται επομένως κατά τη διάρκεια της άδειας μητρότητας,  ανατροφής, γονικής, της επαιδευτικής άδειας, της άδειας συμμετοχής σε διάφορα εκπαιδευτικά προγράμματα ή σεμινάρια, ακόμα και κατά τη διάρκεια της 10ήμερης άδειας κλειστών τμημάτων!
Από την κλίνη του μνημονιακού Προκρούστη δεν γλίτωσαν ούτε τα νυχτερινά και οι Κυριακές-Αργίες!
Η κυβέρνηση «ανταμείβει» την αυτοθυσία και το φιλότιμο των εργαζομένων που κρατούν όρθιο το δημόσιο σύστημα υγείας, χτυπώντας το πιο βεβαρημένο τμήμα τους: Τη βάρδια και το κυκλικό ωράριο.
Οι μειώσεις στην αποζημίωση των νυχτερινών και των Κυριακών-Αργιών, ξεπερνούν το 20%, επιφέροντας έτσι σημαντική μείωση στο εισόδημα των εργαζομένων.
Στους μονόδρομους του νεοφιλελευθερισμού, των μνημονίων, της επιτροπείας και της αποπληρωμής του χρέους, δεν χωράει ούτε η δημόσια δωρεάν υγεία, ούτε η βελτίωση της ζωής των εργαζομένων και του λαού.
Η ρήξη με τις μνημονιακές πολιτικές, η κατάργηση των μνημονίων και η εφαρμογή μιας άλλης πολιτικής προς όφελος των εργαζομένων, είναι μονόδρομος για τα συνδικάτα και το υγειονομικό κίνημα.
Πίνακες με τις μειώσεις


ygeionomikoi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.