-->

Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016

Ανέστειλε την εφημερία του το Μποδοσάκειο

«Σοκ» προκάλεσε στην τοπική κοινωνία της Πτολεμαϊδας η είδηση πως το Νοσοκομείο του Νομού μετά από 32 χρόνια συνεχούς λειτουργίας ανέστειλε την εφημερία του. Όπως ανακοινώθηκε από τη Διοίκηση, από σήμερα 1η Μαρτίου και για άγνωστο χρονικό διάστημα η εφημερία της Παθολογικής κλινικής και κατά συνέπεια τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) θα παραμείνουν κλειστά, εξαιτίας της έλλειψης γιατρών για την ασφαλή λειτουργία των τμημάτων.
   Σε ό,τι αφορά δε τους ασθενείς που ήδη νοσηλεύονται, αυτοί θα παραμείνουν στο Νοσοκομείο μέχρι βελτίωσης της κατάστασης τους και θα τους δοθεί εξιτήριο. [...]
Θα πρέπει να τονιστεί, πάντως, η υποστελέχωση αποτελεί ένα χρόνιο πρόβλημα στην Πτολεμαϊδα, με αποτέλεσμα η αναστολή λειτουργίας σε διάφορες κλινικές του νοσοκομείου κατά καιρούς, να έχει γίνει σχεδόν μια πάγια κατάσταση. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της Παιδιατρικής κλινικής η οποία εφημερεύει το μισό μήνα εξυπηρετώντας και τους ασθενείς της Κοζάνης, ενώ τον άλλο μισό εφημερεύει η αντίστοιχη κλινική στο Μαμάτσειο καλύπτοντας και τους δύο νομούς. Ποτέ ως τώρα, όμως, τα ΤΕΠ δεν είχαν βάλει «λουκέτο». 
   Το ενδεχόμενο αυτό πάντως είχε εξετάσει ήδη από τον περασμένο Γενάρη ο κ. Κατσινάς, τονίζοντας ότι δεν αρκούν οι μετακινήσεις προσωπικού παρά χρειάζονται προσλήψεις. «Οι προηγούμενοι Διοικητές μέσω εντέλλεστε και άλλων διαδικασιών – που εγώ δεν μπορώ να κάνω σε συναδέλφους – έλυναν το πρόβλημα προσωρινά. Τώρα άλλωστε το πρόβλημα έχει μεγιστοποιηθεί και δεν μπορεί να λυθεί.
   Το Φλεβάρη ενημέρωσα σχετικά την ΥΠΕ και το Υπουργείο εγγράφως, εφιστώντας τα προβλήματα που θα προκύψουν στις αρχές του Μάρτη και ζητούσα να μου δώσουν λύσεις. Δεν μου έδωσαν και υπέβαλλα πριν από μία εβδομάδα την παραίτησή μου, κοινοποιώντας εκ νέου τα προβλήματα. Η παραίτηση δεν έγινε δεκτή, αλλά δεν δόθηκαν και λύσεις». [...] Τη λύση οφείλει ούτως ή άλλως να δώσει το υπουργείο Υγείας, αντί να φέρνει σε αντιπαράθεση τους ίδιους τους υγειονομικούς, οι οποίοι δικαίως υπερασπίζονται τα δικαιώματά τους και τα δικαιώματα των ασθενών στην ασφαλή περίθαλψη.  

Της Ι. Αλειφεροπούλου (virus)

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.