-->

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2016

ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΓΙΟΚ!

Σημ. Δύο διαφορετικές ειδήσεις, που όμως κατατείνουν στο ίδιο συμπέρασμα καθώς η μία επιβεβαιώνει την άλλη. Το συμπέρασμα είναι πως δεν πρόκειται να βελτιωθεί η κατάσταση σε προσωπικό στα Νοσοκομεία. Δεν πρόκειται να προσληφθούν αυτά τα 3.500 άτομα που έταζαν (Το επιβεβαίωσε ο κ. Γιανουλάτος), ενώ ακόμα και αυτές οι 900 προσλήψεις που προκηρύχθηκαν, είναι αμφίβολο αν φτάσουν, ορισμένοι από αυτούς στα Νοσοκομεία. Αλλά (για να μην είμαστε κακόπιστοι), ακόμα και αν κάποιοι προσληφθούν τελικά ούτε που θα "φανούν" καθώς θα αποχωρήσουν πολλοί περισσότεροι. 
Και πως λοιπόν θα λυθούν τα προβλήματα προσωπικού, χωρίς προσωπικό; Εδώ έρχεται να απαντήσει η πρώτη είδηση που αναγγέλλει ειδική ομάδα που μπλα...μπλα ....και να τη η κινητικότητα των Δημοσίων Υπαλλήλων! Επειδή λοιπόν το χουμε δει το έργο ήδη μια φορά, μπορούμε να προβλέψουμε και τα κίνητρα και τους τρόπους. Που σημαίνει εξάρτηση με μια σειρά κριτήρια όπως, αξιολόγηση, μέσο , ρουσφέτι και ...ανάγκες της υπηρεσίας.    
Είδηση 1η:
Ομάδα εργασίας για την αντιμετώπιση του προβλήματος υποστελέχωσης στο δημόσιο τομέα συγκροτεί η κυβέρνηση.
Σε συνάντηση του υπουργού Επικρατείας για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Αλέκου Φλαμπουράρη, του αναπληρωτή υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Χριστόφορου Βερναρδάκη και του ΓΓ Συντονισμού Δημήτρη Παπαγιαννάκου, αποφασίστηκε η συγκρότηση ομάδας που θα απευθυνθεί σε όλα τα υπουργεία και τους εποπτευόμενους φορείς τους, με στόχο να καταγραφούν και να επικαιροποιηθούν τα στοιχεία, σχετικά με τις ανάγκες που υπάρχουν σε προσωπικό, οι οποίες πρέπει να καλυφθούν είτε με κινητικότητα, είτε με προσλήψεις.
Από πλευράς του υπουργού Επικρατείας, τονίζεται ότι με την ολοκλήρωση το επόμενο τετράμηνο, της κατάθεσης των οργανογραμμάτων όλων των φορέων του δημοσίου, αλλά και τη ψήφιση του νόμου για την εθελοντική κινητικότητα θα είναι δυνατή η κάλυψη των κενών με έμφαση στις επείγουσες ανάγκες τομέων όπως η υγεία και η παιδεία και στο μέτρο του δυνατού και των υπόλοιπων αναγκών του Δημοσίου.
(Πηγή: ΑΜΠΕ)
Είδηση 2η:

Αντί για μόνιμες προσλήψεις, ανακύκλωση του προσωπικού από νοσοκομείο σε νοσοκομείο….

Μια αναφορά του Γ.Γ. Γραμματέα Υγείας κ. Γιανουλάτου σε πρόσφατη σύσκεψη στη Νεάπολη της Κρήτης ήρθε να βάλει ταφόπλακα στις εξαγγελίες της Κυβέρνησης για κάλυψη ενός μικρού αριθμού κενών των Νοσοκομείων, μέσω της πρόσληψης 3500 χιλιάδων εργαζομένων σε μόνιμες θέσεις.
Όπως αποκάλυψε ο Γ.Γ. Υγείας είναι υπαρκτός ο κίνδυνος ακόμα και οι ελάχιστες θέσεις που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο ΑΣΕΠ να μην φτάσουν ποτέ ως αριθμός στα Νοσοκομεία. Σύμφωνα με τον κ. Γιανουλάτο  ένα μεγάλο μέρος των νέων προσλήψεων, που μπορεί να φτάσει στο 70%, φαίνεται να καλύπτεται από ήδη εργαζόμενους σε Νοσοκομεία. Μάλιστα ο Γ.Γ. Υγείας ανέφερε ότι είναι υπαρκτός ο κίνδυνος να υπάρξει «ανακύκλωση» του προσωπικού που ήδη υπηρετεί από ένα νοσοκομείο σε κάποιο άλλο.
Το γεγονός αυτό σημαίνει ότι οι όποιες μόνιμες προσλήψεις  θα γίνουν σε κάποιο νοσοκομείο από ήδη υπηρετούν προσωπικό,  θα χάνονται αντίστοιχες θέσεις από το νοσοκομείο που το προσωπικό αυτό υπηρετεί, λόγω παραίτησης.
Το πρόβλημα  να «ανακυκλωθεί» το προσωπικό από Νοσοκομείο σε Νοσοκομείο είχε επισημανθεί στην πολιτική ηγεσία του Υπ. Υγείας σε συνάντηση με Σωματεία και την ΠΟΕΔΗΝ στα τέλη του 2015 με τον κ. Πολάκη, χωρίς βεβαίως να υπάρξει οποιαδήποτε προσπάθεια να αντιμετωπιστεί.  
Είναι προφανές ότι μια τέτοια εξέλιξη υπηρετεί τους μνημονιακούς στόχους για περιορισμό έως και εξαφάνιση νέων μόνιμων προσλήψεων στα Νοσοκομεία. Έτσι εξηγείται λοιπόν και το γεγονός ότι στον προϋπολογισμό του Υπ. Υγείας οι δαπάνες μισθοδοσίας, που θα κάλυπταν πιθανές νέες προσλήψεις  για το 2016 είναι μειωμένες.
Πέρα λοιπόν από την ανακολουθία για πρόσληψη μέχρι το τέλος του 2015 των 900 θέσεων που έχουν ήδη προκηρυχθεί,  σύμφωνα με τον κ. Πολάκη, έχουμε ένα νέο μεγάλο ψαλίδισμα ακόμα και αυτών των θέσεων.
Άνθρακες λοιπόν ο θησαυρός των  μόνιμων προσλήψεων στα Νοσοκομεία. Αντί για αυτές έχουμε επικοινωνιακούς πανηγυρισμούς  για τα παράλληλα προγράμματα σωτηρίας του δημόσιου Συστήματος Υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.