-->

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

Διοικητές νοσοκομείων: Με ρυθμούς χελώνας.

  
Με ρυθμούς χελώνας συνεχίζεται η διαδικασία για τον διορισμό νέων διοικητών στα νοσοκομεία. Ακέφαλα παραμένουν τα περισσότερα νοσοκομεία της χώρας τους τελευταίους μήνες παρά τις αντίθετες διαβεβαιώσεις της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας ότι το πρόβλημα θα λυθεί άμεσα. Τα νοσοκομεία σε όλη την επικράτεια παρουσιάζουν πλέον έντονα σημεία κατάρρευσης καθώς από τον περασμένο Νοέμβριο οπότε και άρχισαν να απομακρύνονται οι πρώτοι παλαιοί διοικητές, όλες οι διαδικασίες έχουν παγώσει στο ΕΣΥ. (Σημ. δική μας: Και με τους πρώην διοικητές ήταν σε κατάρρευση και τώρα είναι και με τους επόμενους πάλι θα είναι σε χειρότερο σημείο. Γιατί δεν είναι κυρίως τα πρόσωπα. Είναι κυρίως η πολιτική που ακολουθείται. Κι' αυτή με τη σειρά της καθορίζεται από το με ποιούς είσαι. Με τους εργαζόμενους και το λαό, με τη δωρεάν υγεία ή με τους εμπόρους της περίθαλψης και τους "δανειστές" - εγχώριους και μη).
 Μέχρις στιγμής η επιτροπή αξιολόγησης των νέων διοικητών έχει πραγματοποιήσει ελάχιστες προσωπικές συνεντεύξεις σε υποψηφίους εφόσον προηγουμένως έχει …ξεσκαρτάρει τη λίστα με τα βιογραφικά. Οι πρώτες συνεντεύξεις έγιναν όπως λένε πηγές του HealthReport.gr σε υποψηφίους των νησιών αλλά και των περιοχών όπου υπάρχει το προσφυγικό πρόβλημα. Θα ακολουθήσουν τα πανεπιστημιακά νοσοκομεία και μετά τα νοσοκομεία της Αθήνας. Και η διαδικασία δε μοιάζει να μπορεί να επισπευσθεί καθώς προσωπικές συνεντεύξεις πραγματοποιούνται μόλις 2 φορές της εβδομάδα Πέμπτη και Παρασκευή (13:00-21:00), γεγονός που ερμηνεύεται από πολλούς ότι για να ολοκληρωθεί το κύμα των κατ ιδίαν επαφών θα πρέπει τουλάχιστον να τελειώσει ο Μάιος. Άλλωστε μεσολαβούν και οι γιορτές του Πάσχα και είναι άγνωστο πόσες συνεντεύξεις θα είναι δυνατόν να γίνουν. Έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr αναφέρουν πως οι καθυστερήσεις δεν είναι τυχαίες καθώς σε πολλούς κομματικούς του ΣΥΡΙΖΑ έχει προταθεί να αναλάβουν κάποιο μεγάλο νοσοκομείο, αλλά οι περισσότεροι αρνούνται.(Σημ. δική μας: Αν έτσι λειτουργεί το σύστημα, προς τι οι συνεντεύξεις;)
Καλά γνωρίζοντες έλεγαν στο HealthReport.gr πως και να ολοκληρωθούν οι συνεντεύξεις και πάλι θα πρέπει να γίνει εισήγηση στον υπουργό ώστε να δοθεί η τελική έγκριση για τους διορισμούς. Εξ αυτού συμπεραίνετε ότι οι διοικητές της Αθήνας δε θα φθάσουν στα νοσοκομεία πριν τον Ιούνιο, χωρίς βέβαια να υπολογίσει κανείς και τις πιθανές πολιτικές εξελίξεις όπως για παράδειγμα έναν ενδεχόμενο ανασχηματισμό, που θα έφερνε τα πάνω κάτω στη διαδικασία.
 Να σημειωθεί ότι οι αναπληρωτές διοικητές θα διορισθούν μετά τους διοικητές, επομένως …καλό Φθινόπωρο. Στο μεταξύ όμως τα νοσοκομεία όχι απλά παραμένουν ακέφαλα αλλά ενίοτε και χωρίς ούτε τον προσωρινό διοικητή που έχει ορισθεί ο διευθυντής της ιατρικής υπηρεσίας. Ενδεικτικό είναι πως στην περίπτωση απουσίας του διευθυντή ιατρικής υπηρεσίας ο οποίος εκτελεί χρέη διοικητού, εξωδίκως την ευθύνη του νοσοκομείου αναλαμβάνει ο διοικητής της Υγειονομικής Περιφέρειας. Άλλωστε ο νόμος δεν προβλέπει κάτι σχετικό στις περιπτώσεις αυτές. Μ αυτά και μ αυτά όμως αγορές και προμήθειες δε γίνονται, αποφάσεις δε λαμβάνονται και τα νοσοκομεία παραμένουν εν μέσω κρίσης στο …έλεος του Θεού. (Σημ. δική μας:Λέμε εμείς τώρα, μήπως αυτή όλη η αναμπουμπούλα βολεύει ορισμένους που έχουν αποφασίσει ήδη να ακολουθήσουν την ίδια γραμμή με τους προηγούμενους; Λουκέτα δηλαδή, κατάργηση κάθε παροχής στην περίθαλψη κλπ; Μήπως; και μετά να έρθουν οι καινούργιοι να μαζέψουν τα συντρίμμια και να μην απομείνουν ούτε τα μισά;...

 healthreport,

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.