-->

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

Στο έλεος του Θεού (και των δανειστών) οι συμβασιούχοι στα νοσοκομεία της Αττικής!

Μπορεί να καλύπτουν βασικές ανάγκες στα νοσοκομεία της Αττικής, δε σημαίνει όμως ότι έχουν και δικαιώματα.

Με φθηνά εργατικά χέρια χωρίς ασφάλιση και με πεντάμηνες συμβάσεις που χρηματοδοτούνται από προγράμματα της ΕΕ, φαίνεται πως προσπαθεί η κυβέρνηση να καλύψει τα κενά στα νοσοκομεία της Αττικής.
Εδώ και καιρό εκατοντάδες άνεργοι νέοι απασχολούνται πλήρως στα νοσοκομεία του Λεκανοπεδίου, καλύπτοντας βασικές ανάγκες αλλά χωρίς να απολαμβάνουν κανένα εργατικό δικαίωμα. Πρόκειται για προγράμματα του ΟΑΕΔ που πραγματοποιούνται με κονδύλια της ΕΕ.
Ωστόσο όπως καταγγέλλει η «Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων 5μηνων προγραμμάτων του ΟΑΕΔ στα νοσοκομεία της Αττικής» καθημερινά το ωράριό τους καταστρατηγείται, με τους περισσότερους να εργάζονται απογεύματα αλλά και Σαββατοκύριακα.
Οι εργαζόμενοι ζητούν να τηρούνται έστω τα βασικά και να μπορούν να ασφαλίζονται αλλά και να μπορούν να λαμβάνουν κανονικά τις άδειες όταν τους οφείλονται όπως για παράδειγμα στις γυναίκες που είναι σε κατάσταση εγκυμοσύνης.
Βέβαια οι συμβασιούχοι ζητούν και τη μονιμοποίησή τους ή τη διευκόλυνση για ανεύρεση μόνιμης εργασίας, κάτι που φαίνεται δε γίνεται δεκτό από τον ΟΑΕΔ καθότι έχουν προσληφθεί μόνον για 5 μήνες. Άλλωστε όπως υποστηρίζει η κυβέρνηση λεφτά δεν υπάρχουν.
Ενδεικτικό είναι εξάλλου ότι το υπουργείο υγείας θα προσλάβει ακόμη και γιατρούς με μπλοκάκι στα νοσοκομεία επειδή ακριβώς η τρόικα απαγορεύει τις μόνιμες προσλήψεις.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.