-->

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016

ΠΟΙΟΣ ΑΠ' ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ ΘΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙ; ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΣ ΤΩΝ "ΑΝΙΚΑΝΩΝ"

Καταγραφή των υπαλλήλων που αδυνατούν να ανταποκριθούν στο έργο τους

 (Σημ. Στα παλιά τα χρόνια, την περίοδο της μεγάλης χλιδής (5ος αι.ΠΧ) τους φυλακισμένους στα μπουντρούμια τους έλεγαν "φιλοξενούμενους της πόλης". Με την αξιολόγηση που πηγαινοέρχεται τα "νεώτερα" χρόνια επιχειρούν να βαφτίσουν το γλείψιμο, τη ρουφιανιά, το φόβο και το πετσόκομα του μισθού "αξιοκραστία". Τώρα που οι δανειστές διατάζουν μείωση του προσωπικου, δηλαδή απολύσεις και δουλειά χωρίς μεροκάμματο, δηλαδή μειώσεις, πως ακριβως να χαρακτηρίσουμε την απογραφή υπαλλήλων που          << αδυνατούν να ανταποκριθούν στο έργο τους; >>. 
ΜΕ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΟΝΟΜΑ:  ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ, ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΚΑΘΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ. 
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ "ΣΤΕΛΕΧΩΝ" ΠΟΥ ΘΑ ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΠΙΣΤΑ ΤΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΤΟΥΣ (ΑΛΛΟΙΩΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΑΝ ΚΙ' ΕΚΕΙΝΟΥΣ). 
ΑΣ ΜΗΝ "ΨΗΝΟΜΑΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΣΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ. ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΝΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΡΟΥΣΟΥΜΕ!


«Φακέλωμα» των εργαζομένων στο Δημόσιο που αδυνατούν να ανταποκριθούν στο έργο τους, για λόγους που συνδέονται με τη σωματική ή / και ψυχική τους υγεία, ετοιμάζει το υπουργείο Υγείας! Με απόφαση του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού συγκροτείται «Ομάδας Εργασίας για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση των στόχων του Υπουργείου Υγείας, που αφορούν την προστασία και διαχείριση  της σωματικής και ψυχικής υγείας του ανθρώπινου δυναμικού στον Δημόσιο Τομέα».
Σύμφωνα με την απόφαση, η ομάδα συγκροτείται «προκειμένου να καταγραφούν οι ανάγκες του προσωπικού που αδυνατεί να ανταποκριθεί στο έργο του, για λόγους που συνδέονται με τη σωματική ή/και ψυχική του υγεία, καθώς και να οργανωθούν δράσεις και παρεμβάσεις με στόχο την αξιοποίηση και προστασία του εργαζομένου και του πολίτη».
Έργο της Ομάδας Εργασίας – όπως αναφέρεται στην απόφαση - «είναι η αξιολόγηση της υπάρχουσας συνθήκης, η ανάλυση και η οργάνωση του θεωρητικού πλαισίου που αφορά  στη μέριμνα προς εργαζόμενους και πολίτες, προκειμένου να οργανωθούν άμεσα παρεμβάσεις για τη δυναμικότερη και ηθικότερη αξιοποίηση των ανθρώπινων πόρων  με απώτερο σκοπό την αποτελεσματική παροχή ποιοτικών υπηρεσιών στον πολίτη και την προστασία του ανθρώπινου δυναμικού των υπηρεσιών».

Από: healthview.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.