-->

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

ΠΛΗΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ "ΔΙΑΡΡΟΕΣ" ΓΙΑ ΝΕΑ ΟΡΓΑΝΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΦΟΥ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΔΕΝ...

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Εφημερίδας Έθνος η Κυβέρνηση σκοπεύει, αφού προηγουμένως πάρει την έγκριση της τρόικα, να προκηρύξει στα τέλη Ιουλίου θέσεις προσωπικού στον τομέα της Παιδείας και της Υγείας.

Μάλιστα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, το ζήτημα αυτό το συνδυάζει με την διαμόρφωση νέων οργανογραμμάτων και την ψήφιση νόμου για την κινητικότητα του προσωπικού, με προφανή στόχο να καλύψει τα «κενά» με μετακινήσεις και να περιορίσει στο ελάχιστο τις νέες μόνιμες προσλήψεις.
Σε κάθε περίπτωση είναι προφανές ότι οι εξαγγελίες για την πρόσληψη 3500 εργαζομένων στην Υγείας μέσα στο 2016, όχι απλώς απομακρύνεται, αλλά γίνεται «άπιαστο όνειρο». Το λέμε αυτό γιατί οι διαδικασίες επιλογής του προσωπικού στην καλύτερη περίπτωση θέλει ένα 8μηνο από την προκήρυξη με αποτέλεσμα ακόμα και αν προσαραχθούν αυτές οι θέσεις τον Ιούλιο θα φτάσουν στα Νοσοκομεία την Άνοιξη του 2017.
Αν μάλιστα όλα αυτά συνδυαστούν με τις χιλιάδες αποχωρήσεις, λόγω συνταξιοδότησης, τον περιορισμό σε αριθμό των 900 θέσεων που έχουν προκηρυχθεί, λόγω ανακύκλωσης του προσωπικού από Νοσοκομείο σε Νοσοκομείο είναι προφανές ότι και το 2016 θα έχουμε νέα μείωση του αριθμού των εργαζομένων στην Υγεία.
Γι’ αυτό το λόγο το κλείσιμο και άλλων κλινικών και υπηρεσιών είναι προ των πυλών, ενώ οι εργασιακές συνθήκες για τους εργαζόμενους στην Υγεία συνεχώς θα χειροτερεύουν.
Η συνέχιση της πολιτικής της λιτότητας και των περικοπών επιδεινώνουν την κατάσταση στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας και διαψεύδουν τους κυβερνητικούς ισχυρισμούς για «παράλληλα» προγράμματα και βελτίωση της κατάστασης.
Τα Σωματεία και το Υγειονομικό κίνημα πρέπει να θέσει ξανά σε προτεραιότητα την κάλυψη των κενών σε προσωπικό στην Υγεία και την διεκδίκηση μόνιμων προσλήψεων. Αυτό σημαίνει απεγκλωβισμό της χώρας από την μέγγενη των μνημονίων και την εφαρμογή μιας άλλης πολιτικής που στόχο θα έχει να καλυφθούν οι ανάγκες των πολιτών Δωρεάν σε Υπηρεσίες Υγείας από ένα αναβαθμισμένο Δημόσιο Σύστημα.  

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.