-->

Τετάρτη 13 Απριλίου 2016

Τέλος στα 5μηνα Προγράμματα του ΟΑΕΔ για τα νοσοκομεία της Αττικής: Έκρηξη της Επιτροπής Αγώνα.

  Εργασία με πλήρη δικαιώματα και κυρίως σταθερή, διεκδικούν οι εργαζόμενοι των 5μηνων προγραμμάτων του ΟΑΕΔ στα νοσοκομεία της Αττικής, μέσα από την Επιτροπή Αγώνα τους. 

  Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, για τους 5μηνίτες των νοσοκομείων, η περίοδος της «τεχνητής καταστολής» της ανεργίας μέσω των άθλιων «κοινωφελών» προγραμμάτων ΕΕ και ΟΑΕΔ (κυβέρνησης) πλησιάζει στο τέλος της, ενώ μπροστά μας έχουμε να αντιμετωπίσουμε ξανά την ανεργία, τη μαύρη εργασία και στην καλύτερη περίπτωση τους μισθούς πείνας.
Η Επιτροπή Αγώνα τονίζει ότι «δεν μπορούμε να μείνουμε απαθείς και άπραγοι στο μέλλον που μας χτίζουν, των «ευνοϊκών συνθηκών για τον ανταγωνισμό και του θετικού περιβάλλοντος» για τις μεγάλες επιχειρήσεις και τα μονοπώλια, δηλαδή της κερδοφορίας μιας χούφτας παρασίτων πάνω στις πλάτες μας.
   Η επίμονη άρνηση των εκπροσώπων της Κυβέρνησης απέναντι στα αιτήματά μας το επιβεβαιώνει, ενώ οι επικείμενες αποφάσεις για το Ασφαλιστικό, το Φορολογικό και τα Εργασιακά, αν περάσουν, θα μας οδηγήσουν σε ακόμη χειρότερες μέρες εμάς και τα παιδιά μας!» Για τον λόγο αυτό, οι 5μηνίτες εργαζόμενοι, οργανώνουν την αγώνα τους για την επόμενη ημέρα ευελπιστώντας να είναι πιο φωτεινή και δίκαιη. Ήδη συμμετείχαν χθες Κυριακή στις 6 μμ, στις εκδηλώσεις που έγιναν στην πλατεία Συντάγματος όπου κατέληξε η μεγάλη πορεία αγωνα κατά τηε ανεργίας από την Πάτρα μέχρι την Αθήνα που διοργάνωσε ο Δήμος Πάτρας και αγκαλιάστηκε από χιλιάδες ανέργους και εργαζόμενους. Την Πέμπτη 14 Απρίλη στις 2μμ διαδηλώνουν μαζί, 5μηνίτες και «εργολαβικοί» έξω από το υπ. Υγείας και από εκεί πορευόονται ως το υπ. Εργασίας, ενώ συμμετέχουν στη 48ωρη απεργία, όταν έρθει στην Βουλή για ψήφιση ο Νόμος-Λαιμητόμος - όπως τον χαρακτηρίζουν- για το ασφαλιστικό.
   Εξάλλου, για την ανάγκη όλοι οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ- ακόμη και αυτοί που απασχολούνται από εργολάβους (οι λεγόμενοι εργολαβικοί εργαζόμενοι)- να γίνουν μόνιμοι, ζητά το Σωματείο Εργαζομένων στον Ευαγγελισμό. Το μείζον στην δύσκολη αυτή εποχή που διανύουμε είναι σταθερή και μόνιμη δουλειά, από την οποία θα απορρέουν και τα ανάλογα δικαιώματα, τονίζουν με έμφαση οι εκπρόσωποι του Σωματείου του Ευαγγελισμού, οι οποίοι συναντήθηκαν πριν από δύο εβδομάδες περίπου, με την διοίκηση του νοσηλευτηρίου και έθεσαν το ζήτημα. Αφορμή για την συζήτηση, αποτελεί η εγκύκλιος του υπουργείου Υγείας για τις συμβάσεις καθαριότητας, οι οποίες από εργολαβικές, μετατρέπονται σε ατομικές. Οι ατομικές συμβάσεις δεν προβλέπουν δώρα, δεν προβλέπουν άδειες, ούτε άδειες ασθενείας και επομένως πηγαίνουμε από την μία σκλαβιά στην άλλη από τους εργολάβους στις ατομικές συμβάσεις που είναι επονείδιστες, αναφέρουν με προβληματισμό οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου, προσθέτοντας ότι ουσιαστικά από την ομηρία, οδηγούμαστε στην σκλαβιά.

Από: onmed

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.