-->

Τετάρτη 20 Απριλίου 2016

Στάση εργασίας (7.00π.μ – 10.00π.μ), και συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας, σήμερα 20/4, από τους εργαζόμενους στο Ψ.Ν.Α. "Δρομοκαΐτειο",

Σημ.Η ανάγκη για προσωπικό στα Νοσοκομεία, μαζί με τις ελλείψεις σε υγειονομικό και άλλο υλικό είναι τα προβλήματα  που, από την ίδια την πραγματικότητα δε μπορούν να κρυφτούν άλλο κάτω από το χαλί. Κοινές είναι οι διαπιστώσεις για τα αιτήματα που (πρέπει να) μπαίνουν στην πρώτη γραμμή και δεν είναι άλλα από αυτά που παλεύουν οι συνάδελφοι στο "Δρομοκαΐτειο"

1.Επανασύσταση οργανικών θέσεων για φύλαξη -σίτιση- καθαριότητα
2.μονιμοποίηση επικουρικών εργαζομένων και 5 μηνών. 
3.Επάρκεια υγειονομικού και άλλου υλικού στα Νοσοκομεία 


Τρίωρη στάση εργασίας (7.00π.μ – 10.00π.μ), και συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας θα πραγματοποιήσουν σήμερα 20/4 οι εργαζόμενοι στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής "Δρομοκαΐτειο", διαμαρτυρόμενοι για την υποχρηματοδότηση του Ιδρύματος.
Όπως αναφέρει το Σωματείο Εργαζομένων, το νοσοκομείο βρίσκεται στα όρια της "κατάρρευσης" και οι εργαζόμενοι στα όρια της "εξαθλίωσης" και «ενδεικτικό της τραγικής κατάστασης είναι η έλλειψη όχι μόνο υγειονομικού υλικού, αλλά και βασικών ειδών καθαρισμού». Στην ανακοίνωση του σωματείου, σημειώνεται επίσης, ότι οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα, φύλαξη και σίτιση παραμένουν απλήρωτοι για χρονικό διάστημα πέρα των 5 μηνών. Οι εργαζόμενοι, μεταξύ άλλων, διεκδικούν την επανασύσταση των οργανικών θέσεων για τις ειδικότητες φύλαξης -σίτισης- καθαριότητας και μονιμοποίησή τους, άμεση και επαρκή χρηματοδότηση, προμήθεια απαραίτητου υγειονομικού υλικού και υλικών καθαριότητας και μονιμοποίηση επικουρικών εργαζομένων και 5 μηνών. 

 Από:onmed

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.