-->

Δευτέρα 4 Απριλίου 2016

Οι ακτινοφυσικοί που ...δεν χρειάζεται το Φλέμιγκ! Το Πανελλήνιο Συνδ/στικό/Επαγγελματικό Σωματείο ΠΕ Νοσ/κων Φυσικών - Ακτινοφυσικών Ιατρικής (Σ.Ε.Α.Ε.) Τοποθετείται...

Από Το Πανελλήνιο Συνδικαλιστικό/Επαγγελματικό Σωματείο ΠΕ Νοσοκομειακών Φυσικών - Ακτινοφυσικών Ιατρικής (Σ.Ε.Α.Ε.) , και τον πρόεδρό του κ. Τσαντήλα, λάβαμε μέσω facebook την τοποθέτηση - σχόλιο στην ανάρτησή μας, που αναπαραγάγουμε παρακάτω, για το θέμα των ακτινοφυσικών. Δεν γνωρίζουμε, πράγματι, πολύ καλά το συγκεκριμένο χώρο και πως αυτός εκπροσωπείται επιστημονικά και συνδικαλιστικά, γι' αυτό ευχαριστούμε για τις διευκρινήσεις και ζητάμε συγνώμη αν κάτι μπερδέψαμε.  Το γεγονός πάντως ότι τοποθετηθήκαμε με ειλικρίνεια, αναφέροντας πραγματικά περιστατικά ξεπερνάει νομίζουμε αυτή την έλλειψη. Με τον ίδιο τρόπο θα απαντούσαμε στον καθένα, χωρίς καμία υστεροβουλία. Αλώστε έχουμε την πολυτέλεια να μη "χρωστάμε" σε κανένα.  
Υπενθυμίζουμε με την ευκαιρία, την πάγια τακτική μας να μην κάνουμε κανενός είδους λογοκρισία, σε όποιον φορέα ,μπει στον κόπο να ασχοληθεί μαζί μας. Όποιοι ενδιαφέρονται και έχουν κάτι να πουν, ως φαίνεται, το κάνουν. Περιμένουμε και όποιον άλλον, όπως επίσης περιμένουμε και την επανόρθωση από τα ΜΜΕ.
Ευχαριστούμε πολύ.

Το σχόλιο έχει ως εξής:

Το Πανελλήνιο Συνδικαλιστικό/Επαγγελματικό Σωματείο ΠΕ Νοσοκομειακών Φυσικών - Ακτινοφυσικών Ιατρικής (Σ.Ε.Α.Ε.) επιβεβαιώνει τα όσα αναφέρετε στην Ανακοίνωσή σας και συμφωνεί με την αγωνία σας και τις διαπιστώσεις σας. Επιπροσθέτως, σας ενημερώνει ότι μέχρι το 2012 το νοσοκομείο κάλυπτε τη θέση του ΠΕ Ακτινοφυσικού με παράνομες διαδικασίες (απευθείας αναθέσεις - συμβάσεις ανάθεσης έργου), αλλά συγχρόνως και με ανεπαρκή τρόπο για την ασφαλή λειτουργία του Ακτινολογικού Εργαστηρίου, των ασθενών και του προσωπικού, όπως πολύ καλά γνωρίζουν από καταγγελίες του "Σ.Ε.Α.Ε." οι εκάστοτε Διοικήσεις του Νοσοκομείου, οι εκάστοτε Διοικήσεις της 1ης Υ.ΠΕ. και οι εκάστοτε Διοικήσεις του Υπουργείου Υγείας στο παρελθόν. Επίσης, γνωστό ήταν και στην Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας, η οποία με έγγραφα και επιτόπιους ελέγχους απαίτησε κατά τους Κανονισμούς Ακτινοπροστασίας την πρόσληψη τουλάχιστον ενός ΠΕ Ακτινοφυσικού. Από το 2012 έως το 2015 οι Διοικήσεις όλων των ανωτέρω υπηρεσιών δεν έπραξαν να αναμενόμενα. Το "Σ.Ε.Α.Ε." επανήλθε εγγράφως προς το Υπουργείο Υγείας το 2015 και ζήτησε την κάλυψη της θέσης του ΠΕ Ακτινοφυσικού στο "Αμαλία Φλέμινγκ" (με θετική κατάληξη αυτή τη φορά), όπως και άλλων 50 Νοσοκομείων του ΕΣΥ που βρίσκονται σε παρόμοια θέση εξαιτίας της "αδιαφορίας" των προηγούμενων Διοικήσεων των διαφόρων Υ.ΠΕ. και του Υπουργείου Υγείας.
 Για την Ένωση Φυσικών Ιατρικής Ελλάδος δεν έχουμε να προσθέσουμε τίποτα, τα είπατε όλα στην Ανακοίνωσή σας.
 Με εντολή του Δ.Σ.,
  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ του Σ.Ε.Α.Ε.

και συνεχίζει παρακάτω:
Μία διόρθωση στην Ανακοίνωσή σας: η Ένωση Φυσικών Ιατρικής Ελλάδος (ΕΦΙΕ) είναι Επιστημονική Ένωση των Φυσικών Ιατρικής. Δεν είναι συνδικαλιστικοί/επαγγελματικοί εκπρόσωποι των Ακτινοφυσικών. Ποιούς εκπροσωπούν επαγγελματικά δεν γνωρίζω, ρωτήστε τους... και εάν σας πείσουν καλώς.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.