-->

Τρίτη 24 Μαΐου 2016

ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ.ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΣΕ ΕΠΙΣΧΕΣΗ. ΜΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΟΙ "ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ"

    «Βαθιά το χέρι στην τσέπη» θα κληθούν να βάλουν για μία ακόμη φορά οι ασφαλισμένοι, καθώς θα κληθούν να πληρώσουν «τα σπασμένα» του ΕΟΠΥΥ. 
Ο Φορέας – κατά τη συνήθη πρακτική του, ανεξαρτήτως Διοικήσεων και κυβερνήσεων – έχει σωρεύσει ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τους συμβεβλημένους γιατρούς, οι οποίοι καλοπροαίρετα και υπό την υπόσχεση εμπροθέσμου αμοιβής, συνεχίζουν να εκδίδουν σε μηνιαία βάση τιμολόγια για δεδουλευμένες αμοιβές, με άγνωστη ημερομηνία αποπληρωμής.
   Η μόνη γνωστή ημερομηνία για τους ιατρούς του ΕΟΠΥΥ είναι πότε και πόσο θα πληρώσουν σε φόρους και ασφαλιστικές εισφορές σε ποσά της τάξεως του 60%, που εκμηδενίζουν το εισόδημα από τη σύμβασή τους» λέει η Πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών ΕΟΠΥΥ, Άννα Μαστοράκου, εξηγώντας πως η καθυστέρηση αυτή «καθιστά προβληματική τόσο την απρόσκοπτη συνέχιση της συμβάσεως, όσο και την λειτουργία αυτή καθ’ εαυτή των ιδιωτικών ιατρείων».
   Αντιδρώντας στο συνεχιζόμενο εμπαιγμό εκ μέρους της ηγεσίας του ΕΟΠΥΥ και του Υπουργείου Υγείας, το ΔΣ της ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ καλεί τα μέλη του να προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας από την 1η Ιουνίου και μέχρι της κατάθεσης της αμοιβής των επισκέψεων Ιανουαρίου 2016 που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες.
(...)Οι αντοχές των ιατρών του ΕΟΠΥΥ τελείωσαν απέναντι στις ατέρμονες προσχηματικές υποσχέσεις του Οργανισμού, που καθιστούν αδύνατη την επαγγελματική δραστηριότητα των ιατρών του ΕΟΠΥΥ, η οποία προαπαιτεί τακτικές πληρωμές κάθε μήνα στις προβλεπόμενες ημερομηνίες» τονίζει η κ. Μαστοράκου και ζητά προκαταβολικά την κατανόηση των ασφαλισμένων για την ταλαιπωρία τους.

Από: Ιοκάστη Αλειφεροπούλου (virus)

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.