-->

Δευτέρα 23 Μαΐου 2016

Ένωση Γενικής Ιατρικής: Αντιδρά στην ένταξη γιατρών χωρίς ειδικότητα στο ΕΣΥ

   Την άμεση απόσυρση του άρθρου που προβλέπει την ένταξη γιατρών χωρίς ειδικότητα, που υπηρετούν με πλήρη και αποκλειστική απασχόληση στο ΠΕΔΥ, ως γενικοί γιατροί στον κλάδο γιατρών ΕΣΥ, ζητά με επιστολή της προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας η Ελληνική Ενωση Γενικής Ιατρικής.
   Το άρθρο περιλαμβάνεται στο σχέδιο νόμου για την μεταρρύθμιση της ψυχικής Υγείας που τέθηκε σε διαβούλευση και οι Γενικοί γιατροί κάνουν λόγο για «αυθαίρετη ρύθμιση, που θα "εξυπηρετήσει" συγκεκριμένη μερίδα γιατρών, γιατρών προνομιούχων επί σειρά ετών, που πρόσφατα κλονίστηκε η θέση τους...».
   Στην επιστολή τους αναφέρουν επίσης ότι και στο παρελθόν επιχειρήθηκε κάτι ανάλογο, ωστόσο «οι συντονισμένες ενέργειες της Ελληνικής Ένωσης Γενικής Ιατρικής, συμπεριλαμβανομένης της προσφυγής της στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, ακύρωσαν όλες τις προσπάθειες των Ελληνικών Κυβερνήσεων». Η Ελληνική Ένωση Γενικής Ιατρικής, σημειώνει ότι «η αυθαίρετη απονομή τίτλου ειδικότητας, χωρίς εκπαίδευση, ουσιαστικά ευτελίζει έναν ολόκληρο επιστημονικό κλάδο και μια ιατρική ειδικότητα» και προειδοποιεί ότι αν δεν αποσυρθεί το άρθρο θα προσφύγει με όλα τα νόμιμα μέσα.

Από onmed

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.