-->

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016

Μαζική κάθοδος στην Αθήνα για την Υγεία την 1η Ιούλη

Η αφίσα της κινητοποίησης   Με κεντρικό σύνθημα: «Κάτω τα χέρια από την Υγεία. Μαζικές - μόνιμες προσλήψεις τώρα», η Επιτροπή Αγώνα Φορέων Κεφαλονιάς - Ιθάκης διοργανώνει μαζική κάθοδο στην Αθήνα την 1η Ιούλη στο υπουργείο Υγείας και τη Βουλή. Στις 8.30 π.μ. θα γίνει κινητοποίηση στο υπουργείο Υγείας και αργότερα παρέμβαση στη Βουλή.
    Παράλληλα καταγγέλλουν την εγκατάλειψη των σεισμοπλήκτων. Απαιτούν: Να γίνουν όλες οι απαραίτητες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης στο Νοσοκομείο Αργοστολίου και το Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο Ληξουρίου, τα Κέντρα Υγείας, τα Αγροτικά Ιατρεία, τις δομές Ψυχικής Υγείας και το ΕΚΑΒ του Νομού.
     Να μην γίνει καμιά μετακίνηση προσωπικού από το Μαντζαβινάτειο, το ΚΥ Ιθάκης και τις υπόλοιπες δομές. Αντίθετα να ανακληθούν τώρα όσες έχουν γίνει και να επιστρέψουν όσοι ιατροί, νοσηλευτές και εργαζόμενοι έχουν μετακινηθεί. Να επανέρθει η οργανικότητα του Μαντζαβινάτειου στην προ του 2012 κατάσταση. Να μην προχωρήσει κανένας ντε φάκτο υποβιβασμός και καμιά συγχώνευση - κατάργηση νοσοκομείου. Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία.
     Επίσης, για τους σεισμόπληκτους ζητούν: Μέτρα για τους σεισμόπληκτους και τα παιδιά τους, επιστροφή των χρημάτων των κωδικών που υφαρπάχτηκαν για την εξυπηρέτηση του χρέους, ανακατασκευή των εργατικών κατοικιών και θωράκιση όλων των δημόσιων υποδομών της περιοχής με 100% κρατική ευθύνη και χρηματοδότηση, 20 άρια τμήματα στα σχολεία, ποσόστωση για τους μαθητές.

Η είδηση από 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.