-->

Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΨΝΑ ΔΑΦΝΙ: Αντιδρούν στο νομοσχέδιο για την Ψυχική Υγεία.

Στιγμιότυπο από τη χτεσινή κινητοποίηση
Στιγμιότυπο από τη χτεσινή κινητοποίηση
Συγκέντρωση στο προαύλιο του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής (Δαφνί) και συμβολικό ολιγόλεπτο αποκλεισμό του δρόμου μπροστά από το νοσοκομείο, έκαναν χτες το πρωί οι εργαζόμενοι, απαιτώντας την άμεση απόσυρση και την κατάργηση του νομοσχεδίου για την Ψυχική Υγεία που φέρνει προς ψήφιση η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, ενισχύοντας την επιχειρηματική δράση. Την ερχόμενη Τετάρτη, οι εργαζόμενοι θα κάνουν Γενική Συνέλευση.Στη συγκέντρωση, μίλησαν ο πρόεδρος και άλλα μέλη του ΔΣ του σωματείου, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν εκπρόσωποι της ΠΟΕΔΗΝ. Εκ μέρους του ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας χαιρέτισε η Ολγα Σιάντου, αντιπρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ. Σταθερά στο πλευρό των εργαζομένων, χαιρετισμό απηύθυνε και ο δήμαρχος Χαϊδαρίου, Μιχάλης Σελέκος.
Στο μεταξύ, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του ΨΝΑ, στα ψυχιατρικά τμήματα εισαγωγών η μέση πληρότητα είναι στο 113%. Σε ορισμένα φτάνει το 128% και σε άλλα το 156%! Κλινικές γεμίζουν με επιπλέον κρεβάτια και ράντζα, οι συνθήκες νοσηλείας υποβαθμίζονται σημαντικά, οι εργαζόμενοι «ξεζουμίζονται» για να καλύψουν όλους τους ασθενείς. Αντίστοιχα, σε τμήματα χρόνιας νοσηλείας η πληρότητα είναι στο 100%, όπως και στους ξενώνες και τα οικοτροφεία.
Τα στοιχεία αναδεικνύουν τις μεγάλες ανάγκες που μένουν ακάλυπτες από τις υπάρχουσες δημόσιες δομές και είναι απαραίτητη η πλήρης ανάπτυξή τους. Οι εργαζόμενοι απαιτούν, μεταξύ άλλων, την κατάργηση του συμφώνου Andor - Λυκουρέντζου, που προβλέπει κλείσιμο των ψυχιατρικών νοσοκομείων, μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, όχι στο κλείσιμο του ΨΝΑ κ.ά.

Η είδηση από το "Ριζοσπάστη"

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.