-->

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016

Γιατροί ΠΕΔΥ: Όσοι απολύθηκαν μένουν εκτός!

 
Oριστικά εκτός δημοσίου συστήματος φαίνεται ότι μένουν τελικά όσοι είχαν απομακρυνθεί από το ΠΕΔΥ από την προηγούμενη κυβέρνηση.
Παρότι με το νομοσχέδιο αφηνόταν να εννοηθεί ότι θα επέστρεφαν στο δημόσιο σύστημα και όσοι είχαν απολυθεί με το νόμο Άδωνι Γεωργιάδη, τελικά όλα δείχνουν πως θα μείνουν εκτός.
   Κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε η Ομοσπονδία των Γιατρών του ΠΕΔΥ με επικεφαλής τον Παναγιώτη Ψυχάρη με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, ο υπουργός Ανδρέας Ξανθός δεν έδειξε να θέλει να επιστρέψουν και εκείνοι που είχαν υποχρεωθεί να φύγουν τελείως από το δημόσιο σύστημα αφού κλήθηκαν να επιλέξουν ανάμεσα στο ΠΕΔΥ και το ιδιωτικό τους ιατρείο. Άλλωστε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός το είχε διαμηνύσει ούτε λίγο ούτε πολύ εδώ και καιρό.
    Σε ότι αφορά στους γιατρούς του ΠΕΔΥ που εργάζονται στο δημόσιο σύστημα μετά από δικαστικές αποφάσεις και ταυτόχρονα διατηρούν και το ιδιωτικό τους ιατρείο, είναι ακόμη σε εκκρεμότητα με βάση τα όσα είπε ο υπουργός Υγείας στους εκπροσώπους του κλάδου.
    Βέβαια όσοι θα θέλουν να παραμείνουν στο δημόσιο σύστημα θα πρέπει να κλείσουν το ιδιωτικό τους ιατρείο όταν τουλάχιστον ψηφιστεί το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας που έχει δοθεί σε δημόσια διαβούλευση.
   Όλα δείχνουν όμως ότι δε θα ψηφιστεί εντός του Ιουνίου με βάση και τα όσα αποκόμισαν οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας από τη συνάντηση που είχαν με την ηγεσία του υπουργείου υγείας. Πάντως αυτό που φαίνεται να φοβούνται τώρα εκτός των άλλων οι γιατροί του ΠΕΔΥ είναι η αξιολόγηση των δομών του συστήματος.
    Μια αξιολόγηση η οποία με βάση και το μνημόνιο που έχει ψηφιστεί μπορεί να οδηγήσει σε ιδιωτικοποίηση πολλών υπηρεσιών ή και σε πολλά λουκέτα.  Εξάλλου από ότι φαίνεται στην αξιολόγηση οι περισσότερες μονάδες του ΠΕΔΥ θα πάρουν κάτω από τη βάση καθώς δε διαθέτουν ούτε προσωπικό αλλά ούτε και υποδομές και υλικά. 

Δήμητρα Ευθυμιάδου(health report)

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.