-->

Τρίτη 16 Αυγούστου 2016

Αλλάζει ο τρόπος εκπαίδευσης των ειδικευόμενων γιατρών στα νοσοκομεία!

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου

   Σχέδιο αλλαγής της εκπαίδευσης των ειδικευόμενων γιατρών στα νοσοκομεία έχει ήδη έτοιμο η ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr σημειώνουν ότι ήδη έχει καταρτισθεί σχέδιο με το οποίο αλλάζει άρδην ο τρόπος με τον οποίο εκπαιδεύονται οι ειδικευόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία την περίοδο που κάνουν ειδικότητα.
   Πηγές του HealthReport.gr αναφέρουν ότι το σχέδιο περιλαμβάνει αλλαγές ως προς τις υποχρεωτικές ώρες εκπαίδευσης που πρέπει να έχει κάθε νέος γιατρός, δεδομένου ότι σήμερα η εκπαίδευση γίνεται σχεδόν «άναρχα» και χωρίς να τηρούνται για όλους τους νέους γιατρούς τα ίδια δεδομένα.
(...) η ηγεσία του υπουργείου Υγείας είχε αναθέσει εδώ και καιρό στο Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας (ΚΕΣΥ), να συντάξει όλες τις αλλαγές ώστε αυτές να μπορούν να εφαρμοσθούν άμεσα. Ήδη η σχετική εισήγηση έχει παραδοθεί, (...)
και έχει γίνει αποδεκτή από την ηγεσία του υπουργείου.
     Πάντως αξιοσημείωτο είναι πως σήμερα οι περισσότεροι νέοι γιατροί διαμαρτύρονται για τον τρόπο εκπαίδευσης αλλά και για τις διακρίσεις που συχνά υφίστανται κατά τη διάρκεια των χρόνων της ειδικότητας. Εξάλλου οι ειδικευόμενοι γιατροί περισσότερο καλύπτουν τα κενά και τις ανάγκες που υπάρχουν στα νοσοκομεία παρά μαθαίνουν όσα θα έπρεπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.