-->

Τρίτη 16 Αυγούστου 2016

Απογευματινά ιατρεία: Η ΦΤΗΝΕΙΑ ΤΡΩΕΙ ΤΟΝ ΠΑΡΑ! - Μείωση των τιμών εξετάζει το υπουργείο Υγείας

ΜΗ ΜΑΣ ΛΕΤΕ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΑΥΞΗΣΗ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ ΣΤΑ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΑ! ΤΑ "ΙΔΙΩΤΙΚΑ" ΙΑΤΡΕΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΝΤΙΑ, ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΓΙΑ Ο,ΤΙ ΑΠΕΜΕΙΝΕ ΑΠΟ ΤΗ ΔΩΡΕΑΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ! ΣΤΡΑΓΓΙΣΜΑ ΤΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ!

   Είναι μερικές μέρες που διαβάζουμε σε διάφορα δημοσιεύματα στοιχεία για την αύξηση των επισκέψεων στα απογευματινά ιατρεία. Τα περισσότερα συνοδεύονται από στοιχεία, αριθμό επισκέψεων ανά ειδικότητα και Νοσοκομείο κλπ. Το εντυπωσιακό είναι πως τα περισσότερα συνοδεύονται από θετικά σχόλια εξάγοντας ή υπονοώντας συμπεράσματα όπως:
1. Αφού αυξάνονται οι επισκέψεις στα απογευματινά ιατρεία σημαίνει πως οι ασθενείς βελτίωσαν την οικονομική τους κατάσταση - άρα ξεπερνιέται η κρίση και οι ¨Ελληνες έχουν και πάλι λεφτά!
2. Είναι θετικό να υπάρχουν τα απογευματινά γιατί αποφέρουν έσοδα στα Νοσοκομεία και εξυπηρετείται καλύτερα ο κόσμος!
   Γι' αυτό, ακολουθώντας το παράδειγμα του Γεωργιάδη, σκέφτεται η Κυβέρνηση να μειώσει ακόμα μία φορά την πληρωμή ώστε να προσελκύσει κόσμο! (Έτσι όμως δε θα μειωθούν τα έσοδα; ή περιμένουν πως θα "ρεφάρουν" από την αυξημένη προσέλευση;)
   Μα καλά δεν πέρασε από το μυαλό των διαφόρων "αναλυτών" πως οι άνθρωποι αναγκάζονται να καταφεύγουν στα απογευματινά γιατί δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν στα πρωινά; Κανείς δε σκέφτηκε πως αυτή η δυνατότητα, υπονομεύει από μέσα την καθολική, δωρεάν και ΙΣΟΤΙΜΗ παροχή ΑΞΙΟΠΡΕΠΟΥΣ περίθαλψης;
   Κανείς από όλους αυτούς που τάχα υπερασπίζουν το ΕΣΥ και αγωνίζονται ενάντια στη διαφθορά και στο φακελάκι, δεν αντιλαμβάνεται πως κάνοντας νόμιμα τα ιδιωτικά μαγαζιά των μεγαλογιατρών - και όχι μόνο - μέσα στα δημόσια νοσοκομεία δημιουργούν προϋποθέσεις χρηματισμού και διαπλοκής; Και μάλιστα με έτοιμη πελατεία από τους πρωινούς ασθενείς;
Δηλαδή οι ασθενείς είναι ηλίθιοι; Αν μπορούν να εξυπηρετηθούν κανονικά το πρωί, δωρεάν, με τους ίδιους όρους, γιατί να πάνε το απόγευμα να πληρώσουν;
  Ξέρουν καλά πως υπάρχουν άνθρωποι που είναι απελπισμένοι και με σοβαρά προβλήματα υγείας που αναγκάζονται να δίνουν και το τελευταίο ευρώ, να ματώνουν οικονομικά, προκειμένου να τους δει ένας γιατρός πριν πεθάνουν και όχι...μετά θάνατον!
ΟΧΙ κύριοι "αναλυτές" ! Τα ιδιωτικά (απογευματινά) ιατρεία στα Νοσοκομεία είναι εργαλείο κατάργησης κάθε δωρεάν παροχής περίθαλψης, προσπάθεια εμπέδωσης του αισθήματος πως πρέπει να πληρώσεις για να ζήσεις και ταυτόχρονα δυνατότητας πλουτισμού ορισμένων, από την τσέπη του εργαζόμενου και του συνταξιούχου που πληρώνει μια ζωή μέχρι να πεθάνει.
Τα ιατρεία αυτά υπάρχουν γιατί δεν υπάρχει προσωπικό στην κανονική λειτουργία, Γιατί έχουν κλείσει νοσοκομεία και δομές, γιατί δίνει τη δυνατότητα στη διαπλοκή να κερδοσκοπεί και να μην πολυφωνάζει. (Γιατί είναι άλλο πράγμα να διεκδικείς καλύτερο μισθό και συνθήκες δουλειάς από τον εργοδότη σου και άλλο να σε πληρώνει απ' ευθείας ο άρρωστος.)

   Το χρέος μας, ως εργαζόμενοι στην περίθαλψη είναι να δυναμώσουμε την αλληλεγγύη μας με όλο το λαό και να υπερασπίσουμε την ΙΣΗ - ΠΛΗΡΗ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΟΥΣ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ!
ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ, ΑΥΞΗΣΕΙΣ, ΥΠΟΔΟΜΕΣ, ΑΝΟΙΓΜΑ ΚΡΕΒΑΤΙΩΝ ΚΑΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.