-->

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016

Επικουρικοί: Μπορούν να διεκδικήσουν μόνιμη θέση στο ΕΣΥ - Ποιοι παίρνουν παράταση 1 έτους

Μόνιμη θέση στο ΕΣΥ μπορούν να διεκδικήσουν οι επικουρικοί των οποίων λήγουν οι συμβάσεις και τους δίνεται τώρα η ευκαιρία, με την αυξημένη μοριοδότηση που έχουν λόγω της προϋπηρεσίας τους, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας. Οι συμβάσεις των 876 Επικουρικών που η θητεία τους έληγε στις 30 Σεπτεμβρίου 2016, μπορούν να πάρουν  παράταση ενός έτους.

Παράλληλα, η ηγεσία του υπουργείου, δεσμεύεται, ότι θα εποπτεύσει σε συνεργασία με τις Διοικήσεις των Νοσοκομείων και των ΥΠΕ, την έγκαιρη τοποθέτηση των επικουρικών γιατρών έτσι ώστε να μη διαταραχθεί η λειτουργία των τμημάτων και κλινικών που καλύπτουν τις ανάγκες τους από το θεσμό του επικουρικού. Η ηγεσία τονίζει ότι δεν πρόκειται να γίνουν απολύσεις καθώς πρόκειται για συμβάσεις εργασίας των γιατρών.
Να σημειώσουμε, ότι στην συνάντηση που είχε την Δευτέρα ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός με το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ και μέλη του προεδρείου της ΟΕΝΓΕ με αίτημα την παράταση των συμβάσεων των επικουρικών γιατρών που η θητεία τους λήγει μετά τις 30/9/2016, τα Σωματεία, επέμειναν στην μονομοποίηση όλων των γιατρών, τονίζοντας με έμφαση, να μην απολυθεί κανένας από τους 1600 σήμερα υπηρετούντες Επικουρικούς να απορροφηθούν άμεσα και οι υπόλοιποι 620 που έχουν κάνει αίτηση για θέση Επικουρικού στις ΥΠΕ και να τελειώσουν οριστικά, οι ελαστικές σχέσεις εργασίας. {...}

(Μέρος από άρθρο του onmed.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.