-->

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016

Η «φορολαίλαπα» στον προϋπολογισμό που έρχεται απο την Πρωτοχρονιά του 2017

Η «φορολαίλαπα» που έρχεται απο την Πρωτοχρονιά του 2017Λόγω "επικαιρότητας" μια παλιότερη ανάρτησή μας. Ας την ξαναδούμε, να τσεκάρουμε και την αξιοπιστία της!

(Σημ. ΟΧΙ δεν είναι φορομπηξία! είναι  <<δίκαιη ανάπτυξη>>. Πλούσιοι - φτωχοί όλοι τον ίδιο φόρο. Εξ' άλλου μπορείς να αποφύγεις τις αυξήσεις αυτές. Αρκεί να κόψεις το γκάζι, το πετρέλαιο, τη βενζίνα, το τσιγάρο, το ηλεκτρονικό τσιγάρο, τον καφέ και το τηλέφωνο! Προς το παρόν όλα τα υπόλοιπα μένουν ίδια!)


Η επόμενη πρωτοχρονιά θα σημάνει και νέες επιβαρύνσεις στην τσέπη των πολιτών με αυξήσεις έμμεσων φόρων που ήδη έχουν νομοθετηθεί και θα μπουν σε εφαρμογή την 1η-1-2017 και με άμεσο αποτέλεσμα την μείωση της κατανάλωσης.
Ποιοι έμμεσοι φόροι αυξάνονται και θα εγγραφούν στο νέο προϋπολογισμό;
Από την 1η Ιανουαρίου 2017 ο ΕΦΚ στη βενζίνη θα αυξηθεί κατά 3 λεπτά το λίτρο, από τα 0,67 στα 0,7 ευρώ το λίτρο, ενώ στο πετρέλαιο κίνησης θα αυξηθεί κατά 8 λεπτά το λίτρο, από τα 0,33 στα 0,41 ευρώ το λίτρο.
Ο ΕΦΚ στο υγραέριο κίνησης θα αυξηθεί κατά 10 λεπτά το λίτρο, από τα 0,33 στα 0,43 ευρώ το λίτρο. Εάν υπολογιστεί και ο ΦΠΑ επί της πρόσθετης διαφοράς φόρου που θα προκύψει από την αύξηση, η τελική επίπτωση στη λιανική τιμή πώλησης της βενζίνης θα είναι μια ανατίμηση της τάξεως των 4 λεπτών ανά λίτρο, με συνέπεια η αμόλυβδη να πωλείται σε τιμές που θα κινηθούν στα επίπεδα των 1,40 ευρώ το λίτρο.
Στο πετρέλαιο κίνησης η αύξηση του φόρου κατά 8 λεπτά το λίτρο θα έχει ως συνέπεια η μέση λιανική τιμή να υπερβεί το 1,10 ευρώ, ενώ στο υγραέριο κίνησης κατά 12-13 λεπτά το λίτρο. Συνολικά υπολογίζεται αύξηση των εσόδων κατά 400 εκατ. ευρώ.
Τσιγάρα: Αυξάνονται από την 1η Ιανουαρίου 2017 οι ειδικοί φόροι κατανάλωσης στα τσιγάρα και τα λοιπά προϊόντα καπνού. Το αποτέλεσμα των αυξήσεων αυτών στους ΕΦΚ των τσιγάρων και του καπνού θα είναι να αυξηθούν οι λιανικές τιμές πώλησης από 0,50 έως 1 ευρώ ανά πακέτο.
Από την 1η Ιανουαρίου 2017 θα επιβληθεί ειδικός φόρος κατανάλωσης στα υγρά που χρησιμοποιούνται στα ηλεκτρονικά τσιγάρα: το ύψος του φόρου θα είναι 10 λεπτά ανά ml υγρού. Τα έσοδα υπολογίζονται σε 140 εκατ. ευρώ.
Επιβάλλεται ειδικός φόρος κατανάλωσης στον εισαγόμενο και εγχωρίως παραγόμενο καφέ. Η επιβολή του φόρου αυτού αναμένεται να επιβαρύνει κατά 10%-20% τις λιανικές τιμές πώλησης των διαφόρων ειδών καφέ. Το ύψος των εσόδων που υπολογίζεται να εισέλθουν στον κρατικό κορβανά ανέρχεται στα 60 εκατ. ευρώ.
Νέο φορολογικό τέλος 5% σε κάθε μηνιαίο ή διμηνιαίο λογαριασμό τηλεπικοινωνιακών τελών σταθερής τηλεφωνίας. Το νέο αυτό τέλος θα επιβάλλεται από την 1η Ιανουαρίου 2017 επί των καθαρών (προ ΦΠΑ) τηλεπικοινωνιακών τελών κάθε μηνιαίου ή διμηνιαίου λογαριασμού. Επί του νέου αυτού τέλους θα επιβάλλεται εν συνεχεία ο ΦΠΑ με συντελεστή 24%. Η τελική επιβάρυνση στους λογαριασμούς σταθερής τηλεφωνίας θα αγγίξει το 6%. Τα έσοδα θα ανέλθουν στα 50 εκατ. ευρώ. 


www.dikaiologitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.