-->

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016

Έρχονται και πάλι άγρια κουρέματα στα λεφτά των γιατρών του ΕΟΠΥΥ! Τι κόβεται

(Σημ. Αν είναι να πληρώνει κάποιος άλλος την κοινωνική πολιτική...εκτός από το κράτος, τότε τι "κοινωνική" είναι; Και ποιός την εγγυάται;) 


Μπορεί να είναι απλήρωτοι από τον Μάιο οι συμβεβλημένοι γιατροί του ΕΟΠΥΥ, θα δουν όμως και πάλι τα χρήματά τους να κουρεύονται.

Τα κουρέματα θα έρθουν με τη μορφή του claw back που σχετίζεται με την υπέρβαση της δαπάνης που έχει προϋπολογισθεί.
Και η ανατροπή ήρθε κυρίως λόγω της ένταξης και νέων δωρεάν εξετάσεων στον κατάλογο του ΕΟΠΥΥ αλλά και τη μείωση στην κοστολόγηση, χωρίς όμως ταυτόχρονα να αυξηθεί ο προϋπολογισμός.
Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι οι γιατροί μέσω του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας σκοπεύουν να προσφύγουν στη δικαιοσύνη. 
Τα νέα κουρέματα
Με βάση την ανακοστολόγηση των ιατρικών πράξεων και εξετάσεων προκύπτει -όπως έχει υπολογίσει η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ– ότι τουλάχιστον οι μισές από αυτές θα πραγματοποιούνται κάτω από το κόστος.
Και ήδη τα χρήματα για τις ιατρικές πράξεις και εξετάσεις έχουν τελειώσει για το 2016. Γι αυτό και ότι εξετάσεις γίνονται από δω και πέρα ουσιαστικά θα πραγματοποιούνται δωρεάν αφού θα κοπούν με το claw back.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr, για τους επόμενους τρεις μήνες έχει υπολογιστεί να γίνει παρακράτηση 10% στα χρήματα των κλινικοεργαστηριακών γιατρών ως claw back.
Το πρόβλημα όμως είναι πολύ πιο σοβαρό αφού θα περικοπεί άλλο ένα 10% για τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο τους οποίους περιμένουν να πληρωθούν οι γιατροί.
Να σημειωθεί ότι οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ τώρα αρχίζουν να ξεχρεώνονται για τον Μάιο.
Και νέο κούρεμα για το 2015!
Αμέσως μετά τα πράγματα θα δυσκολέψουν ακόμη περισσότερο για τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ, αφού αναμένεται και ψαλίδισμα που σχετίζεται με την περσινή δαπάνη.
Όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές του HealthReport.gr, το επόμενο διάστημα αναμένεται να γίνει εκτίμηση των οικονομικών για τις διαγνωστικές εξετάσεις, ώστε να κοπούν 1 ή 2 μήνες (πιθανώς Σεπτέμβριος και Οκτώβριος) ώστε να επέλθει ισορροπία- όπως λένε- με το claw back του 2015.
Οι ίδιες πηγές του HealthReport.gr αναφέρουν ότι η δανειστές ζήτησαν να κλείσει το θέμα της υπέρβασης της δαπάνης του 2015, καθώς διαπιστώθηκε ότι με βάση τον προϋπολογισμό κόπηκαν ως claw back λιγότεροι μήνες από ότι θα έπρεπε (παρακρατήθηκαν 3 μήνες το 2015).
Να σημειωθεί ότι οι γιατροί διεκδικούν ακόμη χρήματα από το 2015 από τον ΕΟΠΥΥ για υπηρεσίες που παρείχαν.
Τα νέα κουρέματα στα διαγνωστικά και στις κλινικές πράξεις χτυπούν κυρίως τις ειδικότητες όπως καρδιολόγους, πνευμονολόγους, εργαστηριακούς, γυναικολόγους κ.α. οι οποίοι εκτός από ιατρική επίσκεψη χρεώνουν και ιατρικές πράξεις που πραγματοποιούν.
Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου (healthreport.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.