-->

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016

ΚΟΨΙΜΟ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΟΥ: ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ ΣΕ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΥΓΕΙΑΣ.

 
 Με έγγραφό της η ΠΟΕΔΗΝ, έκανε παρέμβαση στα Υπουργεία Οικονομικών και Υγείας αντιδρώντας σε γνωμοδότηση, σύμφωνα με την οποία δεν δικαιούνται οι οι Διευθυντές και Υποδιευθυντές της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας το ανθυγιεινό επίδομα.
    Είναι γνωστή η τοποθέτησή μας τόσο σχετικά με το ανθυγιεινό, όσο και με το πως προσπαθεί το κράτος να κόψει....οτιδήποτε κόβεται! Διαβάστε ΕΔΩ την τοποθέτησή μας για το ανθυγιεινό.
   Θεωρούμε πως και στο ζήτημα αυτό, εκείνο που χρειάζεται είναι συνολική και όχι αποσπασματική αντίδραση όπως η τωρινή της ΠΟΕΔΗΝ, ανεξάρτητα από το γεγονός πως βέβαια συμφωνούμε στο αίτημα. Ο σκεπτικισμός μας είναι στο πως αντιλαμβανόμαστε το κόψιμο - ως μείωση μισθού και όχι ως κόψιμο επιδόματος και κυρίως στο πως το διεκδικούμε (καθολικά και όχι κατά περίπτωση, για όλους ανεξαίρετα τους εργαζόμενους). Η επιστολή διαμαρτυρίας, όσο θετική ως ενέργεια και αν είναι, εκτιμούμε πως δεν είναι αποτελεσματικό μέτρο πίεσης που θα φέρει αποτελέσματα. Μάλλον περισσότερο τόπο θα έπιανε αν ήταν προκήρυξη με τίτλο <<ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΟΨΙΜΟ ΤΟΥ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΟΥ>> και καλούσε τους εργαζόμενους (όλους, γιατί σε όλους θα έρθει τελικά το κόψιμο και όχι μόνο τους διευθυντές) σε κινητοποιήσεις που θα πίεζαν την πολιτική ηγεσία με πολύ συγκεκριμένο και πρακτικό τρόπο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.