-->

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016

ΕΡΧΕΤΑΙ "ΡΥΘΜΙΣΗ" ΓΙΑ ΤΟΥ΅ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΥΣ;

Σύμφωνα με πληροφορίες που από προχτές κυκλοφορούν στα ΜΜΕ, προωθείται από το υπουργείο Υγείας ρύθμιση που προβλέπει παραμονή των επικουρικών γιατρών (που έχουν ετήσια θητεία) μέχρι την αντικατάστασή τους από τους επόμενους. 
Παράλληλα, οι επικουρικοί αυτοί θα διατηρήσουν το δικαίωμα να υποβάλλουν αίτηση στον κυλιόμενο πίνακα της αντίστοιχης ΥΠΕ. Σημειώνεται ότι στις 30/9/2017 λήγουν οι συμβάσεις για 1100 Επικουρικούς.
Πληροφορίες από το υπουργείο Υγείας αναφέρουν ότι έως το τέλος του 2017 θα προκηρυχθούν και καλυφθούν 2.000 θέσεις επικουρικών ενώ έχει εξασφαλιστεί και η η μισθοδοσία του επικουρικού προσωπικού. Το σχετικό κονδύλι είναι στα 87 – 95 εκ ευρώ φέτος συγκριτικά με τα περσινά 30 – 40, ενώ προβλέπεται και μεταφορά κονδυλίων από άλλους κωδικούς αν χρειαστεί.
   Ανεξάρτητα όμως από τις "πληροφορίες" που κυκλοφορούν και συνήθως τάζουν "εξασφαλισμένα" κονδύλια που όταν έρχεται η ώρα της πληρωμής είναι άφαντα, το ζήτημα είναι πως με επικουρικούς και εργολαβικούς εργαζόμενους είναι βαθύτερα προβληματικό. Δεν αφορά μόνο την κάλυψη αναγκών, σε ποσοστό πολύ μικρότερο από τις ανάγκες. Είναι, κυρίως ένα εργαλείο, ανακύκλωσης της ανεργίας και μετατροπής των αναγκών σε θέσεις μόνιμης και σταθερής εργασίας σε κακοπληρωμένες, μακρυά από κάθε εργασιακό δικαίωμα, απολύτως εξαρτημένες από τον εργοδότη δυνατότητες "απασχόλησης".(Οι ορολογίες είναι ενδεικτικές...) Χειρότερο απ' όλα είναι η συνειδητή προσπάθεια να δημιουργηθεί στους νέους εργαζόμενους μια άλλη αντίληψη για τη δουλειά, που από δικαίωμα και αντικείμενο διαπραγμάτευσης με τον εργοδότη, γίνεται "δυνατότητα" και ατομική ευθύνη του καθ' ένα. Το κράτος περιοριζόμενο όλο και περισσότερο στο ρόλο του διεκπεραιωτή εξυπηρετήσεων των "αγορών" ενώ αποσύρεται από κάθε υποχρέωση να εξασφαλίσει δομές και υπηρεσίες που να παρέχουν υπηρεσίες στους πολίτες. Ας το καταλάβουμε καλά: Το "κοινωνικό κράτος" που τόσο διαφημίστηκε στην προηγούμενη γενιά εργαζομένων, όπως και όσο ήταν, υπήρξε σαν αποτέλεσμα της πάλης των εργαζομένων. Όσο αυτή υποχωρεί, τόσο το κράτος μετατρέπει την υποχρέωσή του στους πολίτες σε ατομική υπόθεση, άντε και υπόθεση "αλληλεγγύης" των ΜΚΟ...
Γι' αυτό, ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ, ΚΑΜΙΑ "ΡΥΘΜΙΣΗ" ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ΅, ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ!

(Πληροφορίες πήραμε και από healthview.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.