-->

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016

ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΙΚΟΠΕΙ (ΔΩΡΑ ΕΟΡΤΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΑΔΕΙΑΣ).

Συνάδελφοι,
Εδώ και λίγο καιρό, έχει ανοίξει η συζήτηση για τη δικαστική διεκδίκηση των δώρων Χριστουγέννων - Πάσχα και επιδόματος άδειας που έχουν περικοπέι. 
Αρκετοι συνάδελφοι από διάφορα Νοσοκομεία, έχουν αναθέσει σε δικηγορικά γραφεία τη δικαστική διεκδίκηση από 1/1/2013 και μετά.
Παρά την προσωπική άποψη που μπορεί να έχει ο καθένας, για το μέλλον τέτοιων διεκδικήσεων, διερευνήσαμε τη δυνατότητα ως Σωματείο, με μια συμφέρουσα - κατά το δυνατό - συμφωνία να δώσουμε τη δυνατότητα σε όσους συναδέλφους επιθυμούν, να προσφύγουν δικαστικά για την παραπάνω διεκδίκηση.
Από επικοιονωνία που είχαμε με διάφορα δικηγορικά γραφεία, πήραμε την καλύτερη προσφορά από το γραφείο του δικηγόρου κ. Λαμπρόπουλου. (Την ίδια που έχουν κάνει και οι συνάδελφοι από το Σισμανόγλειο)

Αυτή προβλέπει: 
ΜΕ ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ την ΤΕΤΑΡΤΗ 14/12 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9-12-16

1. Κάθε εργαζόμενος ΕΝΥΠΟΓΡΑΦΑ, θα αναθέσει στον κ. Λαμπρόπουλο τη δικαστική εκπροσώπιση, υπογράφοντας το σχετικό συμφωνητικό που θα υπάρχει στο Σωματείο. (Απαραίτητα στοιχεία: ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ, ΟΝ ΠΑΤΡΟΣ, ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ, ΗΜ. ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ, ΑΦΜ,ΤΗΛ.)
2. Η αγωγή θα κατατεθεί στο Διοικητικό Πρωτοδικείο ΧΩΡΙΣ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΝΑ ΚΑΤΑΒΑΛΛΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΠΟΣΟ.
3. Σε περίπτωση επιτυχίας: Ο δικηγόρος θα παρακρατήσει ως αμοιβή 10% από το συνολικό ποσό και τόκους που θα λάβουν οι εργαζόμενοι (και τυχόν δικαστικές δαπάνες που θα επιδικασθούν.) 
4.Σε περίπτωση εξωδικαστικού συμβιβασμού, η αμοιβή του θα περιοριστεί στο 5% του ποσού που θα επιδικαστεί σε κάθε εργαζόμενο.
5. Σε περίπτωση που η υπόθεση αποριφθεί, και εφ' όσον γίνει έφεση, ο κάθε εργαζόμενος θα καταβάλλει ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΑ το παράβολο της έφεσης (περίπου 75 Ευρώ σήμερα), το οποίο θα επιστραφεί ΜΟΝΟ ΕΑΝ ΕΠΙΤΥΧΕΙ Η ΥΠΟΘΕΣΗ. Σε άλλη περίπτωση το ποσό αυτό πάει στο Δημόσιο Ταμείο.
6. Αν σε δεύτερο βαθμό η υπόθεση κερδιθεί, η αμοιβή του δικηγόρου είναι όπως περιγράφεται παραπάνω. Αν δεν κερδιθεί τότε οι εργαζόμενοι δεν θα έχουν καμία άλλη υποχρέωση στον δικηγόρο.

Το τηλέφωνο του δικηγορικού γραφείου για περαιτέρω διευκρινήσεις είναι: 2103625292

Αυτή είναι σε συντομία η συμφωνία στην οποία κατέληξε το Σωματείο.

ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ: Μετά από συζητήσεις που κάναμε με τον κ. Λαμπρόπουλο και άλλους νομικούς, η υπόθεση αυτή δεν έχει πολλά περιθώρια επιτυχίας, νομικά όμως είναι δυνατό να διεκδικηθεί και με αυτή τη λογική δίνεται η δυνατότητα σε όσους συναδέλφους θέλουν να προσφύγουν στο δικαστήριο με τους καλύτερους δυνατούς οικονομικούς όρους.
ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ να ξέρουμε ότι: Η ανάθεση που γίνεται στο δικηγόρο είναι προσωπική για κάθε εργαζόμενο. Ανεξάρτητα αν μεσολαβεί το Σωματείο στο επίπεδο της συμφωνίας, η απόφαση για το αν κάποιος εργαζόμενος θα προσφύγει στο δικαστήριο και αν θα καταβάλλει όποια και όσα έξοδα προκύψουν στη διαδικασία, είναι του κάθε εργαζόμενου ξεχωριστά.
Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ: Είναι εξαιρετικά δύσκολο, ως απίθανο να επιστρέψει το κράτος από το '13 άδειες και δώρα και να συνεχίσει να τα χορηγεί στο μέλλον στους Δημοσίους Υπαλλήλους. Όσο για το αν συμφωνήσει η Τρόικα...αυτό είναι ανέκδοτο.  Προφανώς απαιτείται πολιτική απόφαση γι' αυτό, είτε με τη συμβολή των δικαστηρίων, είτε χωρίς αυτή. Και πολιτικές αποφάσεις υπέρ των εργαζομένων (μη κοιτάτε για τις τηλεοπτικές άδειες...αυτό απαιτούσε άλλους είδους"συμφωνίες") μπορούν να παρθούν μόνο με πίεση από τα κάτω, πίεση που θα ασκεί ένα  ΜΑΖΙΚΟ, ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ, ΜΕ ΚΟΣΜΟ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΟΣΑ ΜΑΣ ΣΤΕΡΗΣΑΝ, ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ!

ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ: Όσοι εργαζόμενοι αποφασίσουν να συμμετέχουν στη δικαστική διεκδίκηση, θα πρέπει να επικοινωνήσουν με το Σωματείο ώστε να υπογράψουν το συμφωνητικό και να συμπληρώσουν τα στοιχεία τους.
Αυτή η διαδικασία πρέπει να έχει ολοκληρωθεί ΑΥΣΤΗΡΑ ως 14/12.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.