-->

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016

Εργαζόμενοι Ευαγγελισμού για τα «φακελάκια» στο νοσοκομείο: Τέτοια φαινόμενα συκοφαντούν τους τίμιους γιατρούς!

Απερίφραστα καταδικάζουν για άλλη μια φορά οι εργαζόμενοι του Ευαγγελισμού τους «φακελάκηδες» που πιάστηκαν επ αυτοφώρω να ζητούν χρήματα από ασθενή.


Την έντονη αντίδρασή τους στη νέα περίπτωση χρηματισμού δύο γιατρών και ενός νοσηλευτή εκφράζουν οι εργαζόμενοι στον Ευαγγελισμό. Διαβάστε ΕΔΩ για το περιστατικό: «Το φακελάκι ζει και βασιλεύει! Στη φάκα δυο γιατροί και ένας νοσηλευτής στον Ευαγγελισμό»
Μάλιστα οι εργαζόμενοι του Ευαγγελισμού επανακοινοποίησαν παλαιότερη ανακοίνωσή τους του 2014 με την οποία καταδίκαζαν με ακριβώς τον ίδιο τρόπο την τότε σύλληψη άλλου γιατρού με φακελάκι.
Αναφέρουν χαρακτηριστικά οι εργαζόμενοι του Ευαγγελισμού: «Όχι μόνο καταδικάζουμε απερίφραστα τέτοια φαινόμενα και απαιτούμε πλήρη και γρήγορη διαλεύκανση, αλλά και εκτιμάμε ότι το «φακελάκι» στο χώρο της υγείας δυσφημεί και σπιλώνει το ηρωικό έργο της συντριπτικής πλειοψηφίας των γιατρών – και των υπόλοιπων υγειονομικών – που μοχθούν για την υγεία του λαού νυχθημερόν σε απερίγραπτα αντίξοες συνθήκες.
Τέτοια φαινόμενα γίνονται αφορμή να συκοφαντηθεί στο σύνολό του το υγειονομικό κίνημα όπως εκφράζεται μέσα από τους συλλόγους και τα σωματεία. Η έκταση που παίρνει δεν αποσκοπεί τόσο στο να παταχθούν αυτά τα φαινόμενα, όσο στο να δυσφημείται στη συνείδηση του κόσμου ο αγώνας για αποκλειστικά δημόσιο & δωρεάν σύστημα υγείας»!
Το Σωματείο των Εργαζομένων στον Ευαγγελισμό σημειώνει επίσης ότι όσο παραμένει εμπορευματοποιημένο το σύστημα υγείας, τα φαινόμενα με τα φακελάκιαθα συνεχίσουν να υφίστανται.
Ωστόσο διευκρινίζουν ότι παρά τις κακές αμοιβές των γιατρών και τις κακές συνθήκες που επικρατούν στα νοσοκομεία, τα φακελάκια δε δικαιολογούνται: «Σε καμιά περίπτωση οι όποιες κακές συνθήκες εργασίας και οι χαμηλές αμοιβές δεν αποτελούν άλλοθι για κανένα γιατρό να χρηματίζεται απ΄τον ασθενή.
Καλούμε όλο το λαό που υποφέρει να ενωθεί με τους τίμιους μαχόμενους υγειονομικούς στον αγώνα για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, αξιοπρεπείς μισθούς και βελτίωση των συνθηκών εργασίας.
Δεν θα επιτρέψουμε τέτοια φαινόμενα ν’αξιοποιηθούν ως επιχείρημα από το Υπουργείο Υγείας για να νομιμοποιηθεί το «φακελάκι» στα νοσοκομεία με την καθιέρωση ιδιωτικών απογευματινών χειρουργείων.
Αν πραγματικά υπάρχει η βούληση να λυθεί το πρόβλημα της λίστας αναμονής και να χτυπηθεί στη ρίζα του το φαινόμενο του χρηματισμού πρέπει να λειτουργήσουν όλα τα ανενεργά χειρουργικά τραπέζια με άμεση πρόσληψη όλου του απαραίτητου προσωπικού με μόνιμη και σταθερή εργασία».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.