-->

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016

Νοσοκομειακοί Γιατροί: Κουρεύονται μισθοί και συντάξεις από αρχές του 2017!

Νέες περικοπές σε μισθούς αλλά και συντάξεις έρχονται για τους νοσοκομειακούς γιατρούς από τις αρχές του χρόνου με τον νέο ασφαλιστικό νόμο.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία των Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) από 1/1/2017 ξεκινάει η εφαρμογή του νέου ασφαλιστικού νόμου 4387/16 που αυξάνει τις ασφαλιστικές εισφορές και μειώνει τις συντάξεις. Ο νόμος εκτός των άλλων προβλέπει για τους νοσοκομειακούς γιατρούς όπως επισημαίνει η ΟΕΝΓΕ:
-Στους παλαιούς ασφαλισμένους (πριν το 1993) τριπλασιάζει τις ασφαλιστικές εισφορές φορτώνοντας τους και τις εργοδοτικές εισφορές αν επιθυμούν να είναι ασφαλισμένοι και στο ΤΣΑΥ εκτός από το Δημόσιο.
-Για το σύνολο των νοσοκομειακών γιατρών αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών που θα οδηγήσει σε νέα μείωση στις τακτικές και εφημεριακές αποδοχές, τις ήδη πετσοκομμένες κατά 40% τα χρόνια της κρίσης, αφού πλέον οι εισφορές θα υπολογίζονται στο σύνολο των μηνιαίων συντάξιμων αποδοχών και όχι επί του βασικού μισθού και του χρονοεπιδόματος.

Ο κλάδος δηλώνει πως δε θα κάνει βήμα πίσω σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Δεν πρόκειται να υποκύψουμε στο εκβιαστικό, παραπλανητικό δίλημμα αν θα χάσουμε όσα έχουμε πληρώσει μέχρι σήμερα ή αν θα καταβάλουμε υπερτριπλάσιες ασφαλιστικές εισφορές για να πάρουμε κάποια ψίχουλα».
Η ΟΕΝΓΕ ζητά από το Υπουργείο Υγείας συνάντηση αλλά και όπως λέει «να συνετίσει «πρόθυμους» διοικητές Νοσοκομείων και ΥΠΕ που σπεύδουν να εφαρμόσουν το νόμο πριν ακόμα δοθούν οι απαραίτητες διευκρινίσεις και ζητούν από τους συναδέλφους να κάνουν από τώρα δήλωση αν επιθυμούν να παραμείνουν ασφαλισμένοι στο Δημόσιο και στο ΤΣΑΥ».
Βέβαια σε πολλές περιπτώσεις Διοικητές δε σπεύδουν μόνο να περικόψουν χρήματα από τους νοσοκομειακούς γιατρούς πριν δοθούν οι λεπτομέρειες, αλλά ακόμη και ρεπό γιατρών.
Οι νοσοκομειακοί γιατροί καλούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 12:00 μεσ. στο Υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29).

(Από: healthreport)

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.