-->

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016

Ψήφισμα 36ου Συνεδρίου ΑΔΕΔΥ: Συμπαράσταση στους αγωνιστές Τούρκους εργαζομένους.

ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΚΛΕΙΣΑΝ 550 ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ
Απολύθηκαν 2.346 Καθηγητές από τα πανεπιστήμια,
28.346 εκπαιδευτικοί στη Δευτεροβάθμια και Πρωτοβάθμια εκπαίδευση
ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΖΟΥΝ!
Το τελευταίο χρονικό διάστημα, η τουρκική κυβέρνηση απέλυσε χιλιάδες υπαλλήλους και εκπαιδευτικούς με την κατηγορία της υποστήριξης «τρομοκρατικών οργανώσεων».
Επιπλέον, προχώρησε στο κλείσιμο 550 συλλόγων. Όλες οι επιθέσεις το στρέφονται εναντίον αγωνιστικών, προοδευτικών και δημοκρατικών δυνάμεων.
Η κυβέρνηση του ΑΚΡ, με την απόφασή της να κλείσει τους φορείς, δείχνει το πόσο φοβάται τον οργανωμένο λαό..
Έχουν ακόμα, προφυλακίσει βουλευτές, δημοσιογράφους, εργάτες, φοιτητές, διανοούμενους, μουσικούς, δικηγόρους, καθηγητές… Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης, η λογοκρισία και τα κυβερνητικά διατάγματα είναι σπασμωδικές κινήσεις εξασφάλισης της εξουσίας του.
Πρόσφατα, προφυλάκισαν και τα μέλη του μουσικού συγκροτήματος GRUP YORUM. Πρόκειται για αγωνιστές, οι οποίοι είχαν πραγματοποιήσει συναυλίες με τη συμμετοχή εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων. Απαγόρεψαν τις συναυλίες του GRUP YORUM, άλλα αυτοί συνέχισαν να τραγουδούν. Τώρα είναι στα λευκά κελιά τύπου F.
Επιτέθηκαν στα γραφεία του συλλόγου των προοδευτικών νομικών (CHD), στο νομικό γραφείου του λαού (HHB) και στο σύλλογο νομικών της ελευθερίας (ÖHD) και τώρα επιτίθενται και στα συνδικάτα. Οι Σύλλογοι αυτοί έχουν χιλιάδες μέλη.
Πρόκειται για μαζικές εκκαθαρίσεις από το κράτος του Ερντογάν ενάντια στους εργαζόμενους που αντιστέκονται στον ακραίο αυταρχισμό της τουρκικής κυβέρνησης και αγωνίζονται για τα δικαιώματα των εργαζομένων, για ειρήνη, δικαιοσύνη και δημοκρατία, ενάντια στο ρατσισμό, για ίσα δικαιώματα όλων των εθνών, θρησκειών, φύλων και φυλών.
Όσο κι αν η εξουσία του ΑΚΡ χρησιμοποιεί όλα τα μέσα, όσο κι αν στόχος της είναι να τρομοκρατεί τον κόσμο, ο αγώνας είναι δυνατός, νόμιμος και δίκαιος.
Μπροστά στη λαϊκή δύναμη τα φασιστικά καθεστώτα υποκύπτουν. Η πιο μεγάλη δύναμη είναι η δύναμη του οργανωμένου λαού.
Οι αντιπρόσωποι του 36ου Συνεδρίου της ΑΔΕΔΥ εκφράζουν την αλληλεγγύη του στους Τούρκους εργαζόμενους αγωνιστές, που βρίσκονται αντιμέτωποι με μαζικές διώξεις, απολύσεις, απαγορεύσεις εξόδου από τη χώρα και συντασσόμαστε μαζί τους στον αγώνα τους για τις λαϊκές ελευθερίες και τα δημοκρατικά δικαιώματα.
Καλούμε τους όλους τους εργαζόμενους να δηλώσουν τη συμπαράστασή τους και να συμμετέχουν σε όλες τις δράσεις αλληλεγγύης.
Από το Συνέδριο της ΑΔΕΔΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.