-->

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΜΙΑ ΕΙΔΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΩΝΙΑ!

 Η ΕΙΔΗΣΗ: 
 -Στην Πολωνία η κυβέρνηση αποφασίζει να διακόψει τη συνεργασία με τις ιδιωτικές κλινικές. Αμέσως ξεσηκώνονται οι εγχώριοι και οι απανταχού κλινικάρχες, διότι ισχυρίζονται πως κινδυνεύει ο κλάδος τους.- Επειδή δεν θα τροφοδοτούνται πλέον από τον Πολωνικό κρατικό κορβανά.
-Στην Ελλάδα: Ο ΔΟΛ, το πάλαι ποτέ συγκρότημα Λαμπράκη (και νυν Ψυχάρη), κινδυνεύει με χρεοκοπία και αφήνει τους εργαζόμενους απλήρωτους για πέντε μήνες. Εκείνοι κατέρχονται σε απεργία και οι εφημερίδες του συγκροτήματος δεν εκδίδονται. Αμέσως οι νεοφιλελεύθεροι αναλυτές ζητούν να επιχορηγήσει το κράτος τον κ. Ψυχάρη ώστε να επιβιώσει το συγκρότημα.(ygeionomikoi)
 Λίγες ακόμα λεπτομέρειες: (iatronet)
<<...Επί ποδός είναι ο κλάδος των ιδιωτικών κλινικών στην Ευρώπη, μετά την απόφαση της πολωνικής κυβέρνησης να διακόψει τη σύμβαση συνεργασίας που είχε το Δημόσιο με τις 300 ιδιωτικές κλινικές που δραστηριοποιούνται στη χώρα. (...)
Το θέμα, μας ανέφερε ο κ. Γρηγόρης Σαραφιανός -πρόεδρος στην Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών- ο οποίος για αυτό αλλά και για άλλα εξίσου σημαντικά ζητήματα συμμετείχε προ ημερών σε έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Ιδιωτικών Κλινικών (UEHP) στα γραφεία της ΑΙΟP. Η τελευταία είναι η Ιταλική Ένωση Ιδιωτικών Νοσοκομείων.
Όπως τόνισε στο Iatronet, όταν οι εξελίξεις είναι ραγδαίες και δυσμενείς σε σημείο που αμφισβητούν την ύπαρξη ολόκληρου κλάδου, η συσπείρωση δυνάμεων είναι επιτακτική ανάγκη και μονόδρομος....>>
 ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ 1:Όταν τα πράγματα βαίνουν καλώς για τους επιχειρηματίες τότε οι νεοφιλελεύθεροι αναλυτές ισχυρίζονται πως το κράτος πρέπει να απέχει από οποιανδήποτε παρέμβαση στην αγορά και να την αφήνει να αυτορυθμίζεται. Όμως όταν αρχίζουν τα δύσκολα οι ίδιοι αναλυτές ζητούν από τις κυβερνήσεις να παρέμβουν και να στηρίξουν τους επιχειρηματίες, ξεχνώντας τις θεωρίες περί στρεβλώσεων της αγοράς.(ygeionomikoi)
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ 2: Όταν ζορίζονται τα αφεντικά, η πρώτη αντίδρασή τους είναι η συσπείρωση, ο παραμερισμός των ανταγωνισμών τους και ο συντονισμός της δράσης τους.(Ενάντια στα συμφέροντα των εργαζομένων κατά κύριο λόγο). Όταν το ίδιο πράγμα και σε πολύ μεγαλύτερη ένταση συμβαίνει με τους εργαζόμενους, σύσσωμοι οι εργοδότες μας αρνούνται το δικαίωμα της οργάνωσης και αντίστασης! Μας χαρακτηρίζουν γραφικούς, υπεύθυνους γα την κρίση και όλα τα κακά του κόσμου, ενώ όταν τα πράματα ζορίζουν, μας σπάνε και το κεφάλι τα ΜΑΤ!
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Τα Αφεντικά είναι διαβασμένα! Επικαλούνται πότε την ελεύθερη αγορά και πότε τον κρατικό παρεμβατισμό ανάλογα με τα συμφέροντά τους. Και Φρίντμαν και Κέϋνς σε επίπεδο θεωρίας!
ΑΡΑ: Μη ξανακούσουμε ...κριτική όταν φωνάζουμε το σύνθημα: Νόμος είναι το δίκιο του εργατή! Το ίδιο λέμε όλοι!!!



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.