-->

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016

Από το Ασκληπιείο στην Αγ. Βαρβάρα ο Διευθυντής διότι δεν συνεμορφώθη προς τας υποδείξεις.

Με ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Ασκληπιείο καταγγέλει την Διοίκηση του Νοσοκομείου και την υποδιοικήτρια της 2ης ΥΠΕ για την εκδικητική μετακίνηση του Διοικητικού Διευθυντή του Νοσοκομείου στο Νοσοκομείο της Δ. Αττικής Αγ. Βαρβάρα.

Σύμφωνα με το Σωματείο η μετακίνηση αυτή έγινε γιατί ο Διοικητικός Διευθυντής του Νοσοκομείου αρνήθηκε να συμφωνήσει στα ρουσφέτια που του ζητήθηκαν.

Στην ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Ασκληπιείο αναφέρει:
 

Εργαζόμενοι και Γιατροί ζούμε στο Ασκληπιείο Βούλας κυριολεκτικά την «ισορροπία του τρόμου». Το Νοσοκομείο έχει «στεγνώσει» από υλικά, με αποτέλεσμα τη μια μέρα να ψάχνουμε για γάζες και σύριγγες, την άλλη να μην μπορούμε να κάνουμε γενικές αίματος, την τρίτη να αγωνιούμε για το στοκ σε ακτινολογικά φιλμ και πάει λέγοντας. Μια εικόνα καθημερινής αγωνίας για την δυνατότητά μας να λειτουργήσουμε το Νοσοκομείο σε συνθήκες ασφάλειας για τους ασθενείς μας. Και όλα αυτά, επειδή το Υπουργείο Υγείας κωφεύει στην ανάγκη εκταμίευσης ενός ποσού της τάξης των €300χιλ., αφού τόσα χρειάζονται για να καλυφθούν οι άμεσες και επείγουσες ανάγκες. Ντροπή!!!
Την ίδια στιγμή που συμβαίνουν αυτά, ο Διοικητής του Ασκληπιείου, μαζί με τη Διοικήτρια της 2ης ΥΠΕ και την Πολιτική ηγεσία του Υπ. Υγείας, ασχολούνται με την κακοποίηση των Συναδέλφων μας.
Ή, μάλλον, για να το πούμε πιο σωστά, όλα αυτά συμβαίνουν γιατί η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει επιλέξει να υπογράφει δηλώσεις μετανοίας στα αφεντικά της ΕΕ και να ζητάει, με την σειρά της, σκυμμένα κεφάλια στις υπηρεσίες του Δημοσίου. Κι όταν οι συνάδελφοί μας αρνούνται να υποκύψουν στις πιέσεις, αντιμετωπίζουν τις «κυρώσεις».
Έτσι, εχθές, Τρίτη 20/12/2016, η Διοικήτρια της 2ης ΥΠΕ έστειλε εντολή απόσπασης του Διοικητικού Διευθυντή του Νοσοκομείου μας, από το Ασκληπιείο Βούλας στο…..    Νοσοκομείο της Αγ. Βαρβάρας! (για όποιον δεν το κατάλαβε, από την Βούλα της Ανατ. Αττικής στο Χαϊδάρι της Δυτ. Αττικής…), επικαλούμενη «υπηρεσιακές ανάγκες».
Θλιβεροί Κυβερνητικοί υπάλληλοι, ας είμαστε ειλικρινείς μεταξύ μας! Ο Συνάδελφός μας αρνήθηκε να σας εξυπηρετήσει και να κάνει το ΡΟΥΣΦΕΤΙ που του ζητήσατε, στα πλαίσια του Υπηρεσιακού Συμβουλίου της 2ης ΥΠΕ και γι’ αυτό τον εκδικείστε!!!
Του ζητήσατε να εισηγηθεί θετικά, για την κατάληψη θέσης ΠΕ Διοικητικού, για την νοσηλεύτρια που εργάζεται αποσπασμένη ως ιδιαιτέρα της Διοικήτριας της 2ης ΥΠΕ (στο Ασκληπιείο έχουμε πλεονάζον Νοσηλευτικό προσωπικό, ώστε οι Νοσηλεύτριες να αποσπώνται και στα γραφεία…). Αυτός αρνήθηκε. Το Υπηρεσιακό Συμβούλιο συνεδρίασε, παρά τις απαράδεκτες πιέσεις του Διοικητή του Ασκληπιείου να αναβληθεί η συζήτηση του θέματος, και δέχτηκε την εισήγηση του Συναδέλφου. Και η κα Ιορδανίδου θύμωσε… Κι έτσι, ανακάλυψε «υπηρεσιακές ανάγκες»…
Εξάλλου, απειλούνται και άλλοι Συνάδελφοί μας με αποσπάσεις, στο Γ.Ν. Νίκαιας, στο Μεταξά, εφόσον δεν υπακούουν στας διαταγάς ανθρώπων που γνωρίζουν για την άσκηση διοικητικών καθηκόντων όσα κι εμείς από… αεροναυπηγική.
Καταγγέλουμε την συστηματική προσπάθεια δημιουργίας του νέου μηχανισμού, από τον ΣΥΡΙΖΑ αυτήν τη φορά, «εξυπηρετήσεων» και τρομοκρατίας, που πάνε να στήσουν στο Ασκληπιείο Βούλας. Μέσα σε μία νύχτα θέσεις μεταφέρονται από τη Νοσηλευτική στη Διοικητική Υπηρεσία για να εξυπηρετήσουν ημέτερους, ενώ οι Συνάδελφοί μας υφίστανται καθημερινές απειλές, υβριστική και απαξιωτική συμπεριφορά. Αλλού ταξίματα κι αλλού εκβιασμοί… Κι ένα καφκικό κλίμα, που απειλεί καθημερινά την έτσι κι αλλιώς τραυματισμένη ψυχική ισορροπία Υγειονομικών και Γιατρών, που καλούνται, επί μακρόν, να προσφέρουν στον άρρωστο τον καλύτερό τους εαυτό, στις χειρότερες συνθήκες. 
  • Απαιτούμε να ανακληθεί ΑΜΕΣΑ η εντολή απόσπασης του Συναδέλφου μας.
  • Απαιτούμε να ενισχυθεί ΑΜΕΣΑ το Νοσοκομείο μας με το απαιτούμενο κονδύλι, ώστε να λειτουργήσει με ασφάλεια και χωρίς ελλείψεις υγειονομικού υλικού.
Τα δικαιώματα των Συναδέλφων μας, τα δικαιώματα των Ασθενών μας, ΔΕΝ χωράνε σε δηλώσεις μετανοίας. Τα «δεν θα το ξανακάνω» τα υπογράφετε εσείς, στας Ευρώπας.
Εμείς, πάλι, ΟΧΙ.
Βούλα, 21/12/2016.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.