-->

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016

Στο απροχώρητο η έλλειψη προσωπικού και στις Τραπεζοκόμες, Συνάντηση με τη Διοίκηση.

Συνάντηση με τον Αναπληρωτή Διοικητή του Νοσοκομείου, είχαν την Παρασκευή οι Συναδέλφισσες τραπεζοκόμες μαζί με το ΔΣ του Σωματείου.
Αποτέλεσμα εικόνας για τραπεζοκομες    Η συνάντηση ζητήθηκε προκειμένου να ενημερωθεί η Διοίκηση για την εκρηκτική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΗ την ειδικότητα εργαζομένων και να ζητηθεί λύση με την άμεση ενίσχυση σε προσωπικό.

   Το γεγονός πως στο Νοσοκομείο έχουν απομείνει να δουλεύουν πέντε μόνο τραπεζοκόμες για επτά (χοντρικά) "πόστα" εύκολα οδηγεί στο συμπέρασμα πως οι ασθενείς σερβίρονται και τρώνε (σχεδόν) στην ώρα τους μόνο από το φιλότιμο των συναδέλφων. 
   Είναι γνωστό, αλλά δε φαίνεται να το έχουν συνειδητοποιήσει όλοι, πως από τον καιρό της κινητικότητας, αυτοί οι άνθρωποι είναι μόνοι τους στη βάρδια και αν έστω και ένας, για οποιοδήποτε λόγο απουσιάσει, δεν υπάρχει κανείς να δώσει το φαγητό στους ασθενείς. Γι' αυτό, τις περισσότερες φορές, οι αρρώστιες περνάνε στο πόδι... 
   Αν μάλιστα λάβουμε υπ' όψη τον τρόπο που αναγκαστικά γίνεται η διανομή στο Νοσοκομείο και απαιτεί από τις τραπεζοκόμες, να φορτώνουν, να σηκώνουν και να σπρώχνουν μεγάλα καρότσια στους ορόφους και στους διαδρόμους, γίνεται φανερό πως η κατάσταση έχει φτάσει από καιρό στα όριά της.  Μεγάλες γυναίκες, χρόνια στη δουλειά οι συναδέλφισσες, ήδη αντιμετωπίζουν πολλαπλά και δυστυχώς αναμενόμενα, προβλήματα υγείας. 
   Αυτά είπαμε στη Διοίκηση. Ο Αν. Διοικητής είχε την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά τους εργαζόμενους και να έχει άμεση εμπειρία, για την κατάσταση. Με τη συζήτηση που έγινε και την τοποθέτηση του Σωματείου, θεωρούμε πως το πρόβλημα έχει εκτεθεί, είναι γνωστό στη Διοίκηση σε όλη του την έκταση και πρέπει να δοθεί άμεσα λύση.
   Λύση για την οποία είναι υπεύθυνη συνολικά η Διοίκηση και η πολιτική ηγεσία  - και όχι οι εργαζόμενοι, οι οποίοι ως γνωστό ούτε διοικούν, ούτε συν-διοικούν...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.