-->

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016

Σε δίκη η προσφυγή των νοσοκομειακών γιατρών για τα άγρια κουρέματα στο μισθολόγιο τους!

Εκδικάζεται στο ΣτΕ η προσφυγή που είχαν κάνει οι νοσοκομειακοί γιατροί για τα άγρια κουρέματα στις αποδοχές τους.

Ειδικότερα πρόκειται για προσφυγή της Ομοσπονδίας των Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) αλλά και 43 Ενώσεων Γιατρών για την αποκατάσταση του Ιατρικού Μισθολογίου.
Η προσφυγή των νοσοκομειακών γιατρών έχει και τη στήριξη του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.
Η προσφυγή στο ΣτΕ είχε γίνει πριν από δύο χρόνια, αλλά εξαιτίας των πολύμηνων απεργιών των δικηγόρων λόγω του ασφαλιστικού, η εκδίκαση αναβλήθηκε πολλές φορές.
Σύμφωνα με ενημέρωση του πρώην προέδρου της ΟΕΝΓΕ Δ.Βαρνάβα, η προσφυγή στρέφεται εναντίον των διατάξεων του Ν. 4093/2012 και των συναφών διατάξεων του Υπουργού Οικονομικών, οι οποίες οδήγησαν τις αποδοχές των Ιατρών του ΕΣΥ σε μειώσεις οι οποίες υπερβαίνουν το 40%. 
Με βάση την ίδια ενημέρωση του κ.Βαρνάβα, ήδη υπάρχει θετική νομολογία της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας επί ανάλογων υποθέσεων που αφορούν σε περικοπές άλλων ειδικών μισθολογίων.
(Σημ.δική μας:  Ναι, υπάρχουν ανάλογες υποθέσεις αλλά αφορούσαν αστυνομικούς, στρατιωτικούς, δικαστές. Το σκληρό πυρήνα του κράτους δηλαδή. Μήπως αυτό παίζει κάποιο ρόλο που εμποδίζει τις γενικεύσεις....Τώρα βέβαια θα μου πείτε η δικαιοσύνη είναι τυφλή. Αν όμως της ...ψιθυρίσουν μερικά φωνήεντα του τύπου : Έχουμε κρίση, δε βγαίνουμε κλπ;  Ε;)

Από: healthreport

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.