-->

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016

Συγχωνεύσεων συνέχεια. Ανακοίνωση-καταγγελία από το σωματείο του "Γεννηματά"

<<...Σήμερα μας λένε ότι επειδή γκρέμισαν τον τοίχο που τις χωρίζει (μονάδα - υπομονάδα) το υπάρχον προσωπικό αρκεί για να προσφέρει τη φροντίδα που χρειάζονται βαριά καρδιολογικοί άρρωστοι...>>


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Συναδέλφισσες – φοι,

Με απόφαση διοικητή και σε γνώση προφανώς της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας, συγχωνεύτηκε η καρδιολογική μονάδα και Υπομονάδα. Μέχρι πρότινος όλοι οι αρμόδιοι του Νοσοκομείου δεχόταν ότι 14 έμπειροι και εξειδικευμένοι νοσηλευτές (8 στη μονάδα και 6 στην Υπομονάδα) δεν μπορούσαν να λειτουργήσουν και τη μονάδα και την Υπομονάδα και ανέστειλαν την λειτουργία της Υπομονάδας. Σήμερα μας λένε ότι επειδή γκρέμισαν τον τοίχο που τις χωρίζει το υπάρχον προσωπικό αρκεί για να προσφέρει τη φροντίδα που χρειάζονται βαριά καρδιολογικοί άρρωστοι.

Οι νοσηλευτές που έστειλαν πολλές αναφορές σε όλους τους αρμόδιους ότι δεν επαρκούν για την ασφαλή λειτουργία των τμημάτων και τους χρωστούν άδειες από το 2014 και ρεπό από το 2009 (που κανείς δεν εγγυάται ότι δε θα τα χάσουν) επισήμαναν και πάλι ότι η ενοποίηση τους εξουθενώνει ακόμη περισσότερο και θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια των ασθενών. Μετά το καλοκαίρι που οι νοσηλευτές της μονάδας προέβησαν σε εξώδικη διεκδίκηση των οφειλόμενων ρεπό και αδειών τους, κλήθηκαν να καλύψουν αναρρωτικές άδειες σε άλλα τμήματα. Μια συνάδελφος πήγε στη γαστρεντερολογική για λίγο και παραμένει ακόμα εκεί. Έφτασαν μάλιστα στο σημείο να υποβαθμίσουν και να μετακινήσουν την υπεύθυνη της καρδιολογικής μονάδας σε απλή νοσηλεύτρια στη μονάδα τεχνητού νεφρού.

Ο Διοικητής ισχυρίζεται ότι δεν είναι εκδικητική η υποβάθμιση και η μετακίνηση και δεν έχει σχέση με το εξώδικο των συναδέλφων. Ούτε συνέβαλε στην απόφαση του ότι η υπεύθυνη της καρδιολογικής μονάδας και με το βάρος της θέσης της ξεκαθάριζε σε όλες τις κατευθύνσεις ότι δεν είναι ασφαλής η λειτουργία της ενιαίας μονάδας – Υπομονάδας μ’ αυτούς τους όρους. Από την άλλη αρνήθηκε πεισματικά να δώσει την οποιαδήποτε εξήγηση στο ΔΣ του Σωματείου που ομόφωνα αποφάσισε και ζήτησε την ανάκληση της απόφασης του. Λέγοντας πως έχει να κάνει με την εύρυθμη λειτουργία του τμήματος.

Καταγγέλλουμε την αυταρχική ενέργεια του Διοικητή που οδηγεί στην μεγαλύτερη εξουθένωση των εργαζόμενων και θέτει σε κίνδυνο την υγεία των ασθενών. Η σωστή λειτουργία του καρδιολογικού τμήματος προϋποθέτει για εμάς τη ξεχωριστή λειτουργία Μονάδας – Υπομονάδας - Καρδιολογικής με το ανάλογο νοσηλευτικό προσωπικό.

Καλούμε τον συντονιστή διευθυντή της καρδιολογικής κλινικής, τη διευθύντρια της νοσηλευτικής υπηρεσίας και την αρμόδια τομεάρχη, να πάρουν σαφή θέση υπέρ της άμεσης ανάκλησης της απόφασης του Διοικητή.

Δηλώνουμε ότι δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με την τοποθέτηση σε θέση ευθύνη του συναδέλφου από τη μονάδα τεχνητού νεφρού, όμως σε καμία περίπτωση δεν πιστεύουμε ότι αποκαθίσταται μια αδικία με καμία άλλη.

Ζητάμε ξανά από το Διοικητή να ανακαλέσει άμεσα την απόφασή του και προχωρούμε σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

Δευτέρα 9.00 - 12.00 Συγκέντρωση διαμαρτυρίας
μπροστά από το κτίριο της Διοίκησης
και συνάντηση με τον Διοικητή

Αν το αίτημα μας δε γίνει δεκτό, προχωρούμε σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας καθημερινές στο κτίριο της διοίκησης 9.00 – 12.00

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Γ.Ν.Α. "Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ"

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.