-->

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016

Απόγευμα / Πρωϊ-Νύχτα: Κέντημα… σταυροβελονιά!

   Αναπαράγοντας τη λογική, την επιχειρηματολογία αλλά και τη φρασεολογία και το ύφος των τοποθετήσεων που έκαναν οι νεοφιλελεύθεροι μνημονιακοί προκάτοχοί του (Γεωργιάδης-Λοβέρδος-Βορίδης), ο σημερινός αναπληρωτής υπουργός υγείας προσβάλλει τους χιλιάδες νοσηλευτές και νοσηλεύτριες. 
   Προσβάλλει ακόμα και την κοινή λογική, αφού στηλιτεύει -υποτίθεται- το φαινόμενο των ρουσφετιών το οποίο όμως «ζεί και βασιλεύει» και συνεχίζεται «κατά γράμμα» και από τη σημερινή κυβέρνηση. Αφού λοιπόν οι νοσηλεύτριες σε κάποια… κέντρα υγείας «πάνε με το πλεκτό», δεν χρειάζονται και… τόσες προσλήψεις, είναι το μήνυμα πού πρέπει να δοθεί στην κοινωνία. 
   Με αυτά τα επικοινωνιακά «τρύκ», επιχειρούν να εξωραϊσουν τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές και να δικαιολογήσουν την υποταγή στις απαιτήσεις της τρόϊκας για δραστικό περιορισμό των μόνιμων προσλήψεων, τη συρίκνωση του δημόσιου συστήματος υγείας και την παράδοσή του στους ιδιώτες.
Μ` ένα σμπάρο, δυό τρυγόνια: Από τη μία, καλλιέργεια κοινωνικού αυτοματισμού ώστε να στραφεί η κοινωνία εναντίον των εργαζομένων που διεκδικούν προσλήψεις στα Νοσοκομεία και από την άλλη, προσπάθεια αποδυνάμωσης του κοινού αγώνα όλων των εργαζομένων στην υγεία για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών οι οποίες καταδικάζουν στην εξαθλίωση ολόκληρη την κοινωνία.
Είναι μιά προκλητική συμπεριφορά απέναντι στους χιλιάδες συναδέλφους και συναδέλφισσες που εξουθενώνονται καθημερινά στη βάρδια. Που καλούνται καθημερινά σε συνθήκες ακραίας εντατικοποίησης – λόγω των τραγικών ελλείψεων προσωπικού – να ανταποκριθούν με τον καλύτερο τρόπο στις ανάγκες των ασθενών.

Από: ygeionomikoi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.