-->

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017

Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΡΤΩΝ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΩΝ 2017.

Σχετικά με τις κάρτες απεριορίστων, (Η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ ΕΔΩ) περιγράφουμε παρακάτω τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουν οι συνάδελφοι που ενδιαφέρονται και διευκρινίζουμε ορισμένα σημεία:

1.ΓΕΝΙΚΑ: Αλλάζει από τα μέσα του χρόνου η διαδικασία και καθιερώνεται η ηλεκτρονική κάρτα. Αυτό προϋποθέτει μια ιδιαίτερη διαδικασία από τα Σωματεία. Οι κάρτες αρχικά θα είναι χειρόγραφες και μέσα στη διάρκεια του χρόνου θα γίνουν ηλεκτρονικές. Γι' αυτό θα χρειαστούν επιπλέον στοιχεία των εργαζομένων που θα πρέπει να είναι έτοιμοι και σύμφωνοι να τα δώσουν.

ΕΠΙΣΗΣ, ο ΟΑΣΑ συμβουλεύει ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟ 2016 ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ '17, ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΜΗ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΤΟΥΣ.

2. Οι τιμές της σύμβασης ΟΑΣΑ - ΑΔΕΔΥ είναι:

ΕΤΗΣΙΑ ΚΑΡΤΑ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ:
ονομαστικής αξίας  330€ – 15% = 280,50 €, ΟΜΩΣ επειδή πέρυσι έγιναν κάποιες απεργίες, υπάρχει έκπτωση 5 € για όσους είχαν το 2016 ΕΤΗΣΙΑ κάρτα.  
Άρα η τιμή για την ΕΤΗΣΙΑ ΚΑΡΤΑ, σ' αυτή την περίπτωση, είναι ΕΙΝΑΙ:
 330€ – 15% = 280,50 -5 = 275,50€
ΕΞΑΜΗΝΙΑΙΑ ΚΑΡΤΑ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ:
ονομαστικής αξίας  170€ – 13% = 147,90

Για όσους λήγουν οι κάρτες τους 31/1/17. 
Γι' αυτό το "κενό" επικοινωνήσαμε με την ΑΔΕΔΥ και μας ενημέρωσαν, πως με ευθύνη του ΟΑΣΑ, δυστυχώς δεν προβλέπεται κάποια λύση, ακόμα και αν προλαβαίναμε μέχρι τέλος Ιανουαρίου να καταθέσουμε τα χρήματα, γιατί δέχονται μόνο ένα καταθετήριο ανά Σύλλογο. 
Άρα οι "άτυχοι" συνάδελφοι θα πρέπει να αγοράσουν κουπόνι κανονικά για το Φεβρουάριο καθώς η κάρτα που θα προμηθευτούν θα αρχίζει αναγκαστικά από Μάρτη...
Αυτές οι ενιαίες κάρτες απεριορίστων διαδρομών ισχύουν για όλα τα μέσα αρμοδιότητας του ΟΑΣΑ: Λεωφορεία, Τρόλλεϋ, Τραμ, Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο, Μετρό (μέχρι Κορωπί), και στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ (στο τμήμα Προαστιακού Μαγούλας-Πειραιάς-Κορωπί), για τους μήνες που αναγράφονται στα αντίστοιχα κουπόνια. Δεν ισχύουν στις Λεωφορειακές γραμμές EXPRESS του Αεροδρομίου, στη γραμμή Χ80 και στο Μετρό στο τμήμα Κορωπί –Αεροδρόμιο.
ΕΤΗΣΙΑ ΚΑΡΤΑ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ονομαστικής αξίας 490€ – 15% = 416,50 - 8 (αποζημίωση) = 408,50 €,  ΕΞΑΜΗΝΙΑΙΑ ΚΑΡΤΑ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ονομαστικής αξίας 250€ – 13% = 217,50 €
3. Διαδικασία πληρωμήςΗ χορήγηση των προαναφερόμενων καρτών γίνεται μόνο μαζικά – συλλογικά από τα Σωματεία – Συλλόγους, Ομοσπονδίες και όχι ατομικά.
(Στην περίπτωση που γίνει ατομική κατάθεση φυσικού μέλους τα χρήματα χάνονται.)

Συνεπώς οι εργαζόμενοι θα πρέπει να φέρουν στο Σωματείο, το ακριβές ποσό και δύο φωτογραφίες, αλλά και να συμπληρώσουν τη φόρμα με τα στοιχεία τους που θα δωθεί από την ΑΔΕΔΥ μέσω του Σωματείου.

4. Χρονικά περιθώρια: (Θα πρέπει να έχουν κατατεθεί δικαιολογητικά και χρήματα)
Έως τις 10/2, όσοι θέλουν να κάνουν χρήση της νέας κάρτας από 1/3/17 και 
έως τις 10/3, όσοι θέλουν να κάνουν χρήση της νέας κάρτας από 1/4/17  

4. ΠΡΟΣΟΧΗ: Επειδή η ΑΔΕΔΥ δεν έχει δώσει ακόμα τη φόρμα των στοιχείων που θα πρέπει να συμπληρωθεί, δεν έχει κανένα νόημα να φέρνουν οι συνάδελφοι χρήματα και φωτογραφίες στο Σωματείο πριν ξεκαθαριστεί το ζήτημα αυτό.
ΜΟΛΙΣ ΛΥΘΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΘΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΘΑ ΔΕΧΕΤΑΙ ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ...ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΥΠΟΜΟΝΗ!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.