-->

Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017

ΕΙΝΑΠ Ευαγγελισμού: Τεράστιες οι ελλείψεις στα εργαστηριακά τμήματα Βιοπαθολογίας.

Για τα μεγάλα προβλήματα λειτουργίας των εργαστηριακών τμημάτων Βιοπαθολογίας, επανέρχονται για πολλοστή φορά οι εκπρόσωποι της Επιτροπής ΕΙΝΑΠ του Ευαγγελισμού, ζητώντας να προκηρυχθούν άμεσα θέσεις μόνιμου ιατρικού και παραιατρικού προσωπικού και να καλυφθούν οι θέσεις των ειδικευομένων.

Επανερχόμαστε στο θέμα για πολλοστή φορά. Όχι απλά για ενημέρωση, αλλά απαιτώντας άμεσα μέτρα, τονίζουν οι εκπρόσωποι της Επιτροπής (Μπουλμπασάκος Γεώργιος, Σιώρας Ηλίας Τσιρογιάννη Αλεξάνδρα) και συνεχίζουν:

Το κύριο πρόβλημα είναι η έλλειψη προσωπικού, ιατρικού (ειδικευμένων και ειδικευόμενων), τεχνολόγων ιατρικών εργαστηρίων και παρασκευαστών σε συνδυασμό με τον έκδηλα αυξημένο όγκο εργασίας τα τελευταία 3-4 χρόνια (κατά μετριοπαθείς υπολογισμούς, άνω του 25% ).

Να σημειώσουμε ότι μερικές από τις λειτουργίες των 5 τμημάτων της βιοπαθολογίας (Μικροβιολογικό, Βιοχημικό, Αιμοδοσία, Αιματολογικό, Ανοσολογίας Ιστοσυμβατότητας) έχουν πανελλαδική σημασία αφού αποτελούν ΟΛΑ κέντρα αναφοράς για πλέγμα εξειδικευμένων εξετάσεων.


Συγκεκριμένα: Οι προβλεπόμενες οργανικές θέσεις, έπειτα από τις καταργήσεις που επήλθαν με τους νέους Οργανισμούς είναι 48 δηλ. δραστικά μειωμένες!! Από αυτές είναι σήμερα καλυμμένες μόνο 26 με μόνιμους ειδικευμένους Βιοπαθολόγους (κλάδου ΕΣΥ). Οι ειδικευόμενοι γιατροί που υπηρετούν είναι μόλις 18 από τις 39!! που προβλέπονται. Από αυτούς οι 6 ολοκληρώνουν την εκπαίδευση εντός του 2017, ενώ σημαντική προσφορά έχουν οι 15 ειδικευόμενοι που βρίσκονται σε παράταση.

- Αντίστοιχες είναι οι ελλείψεις σε χημικούς, βιολόγους, τεχνολόγους, παρασκευαστές.
- Από τα παραπάνω γίνεται αντιληπτό ότι δυσκολεύεται αφάνταστα η λειτουργία των τμημάτων τόσο στο να ανταπεξέλθουν στις καθημερινές ανάγκες, στις ανάγκες της γενικής εφημερίας, όσο και στις ειδικότερες, αφού είναι κέντρα με πανελλαδική αναφορά, ενώ ταυτόχρονα, έχουν κομβική σημασία για τη διαδικασία των μεταμοσχεύσεων.
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου, η 1η Υ.ΠΕ. και η Διοίκηση, σύμφωνα με την Επιτροπή ΕΙΝΑΠ του νοσοκομείου, «οφείλουν να λύσουν το ζήτημα επειγόντως, διότι σε λίγο διάστημα κάποια τμήματα δεν θα μπορούν να ανταποκριθούν ούτε τις στοιχειώδεις λειτουργίες που είναι εντελώς κρίσιμες για τη λειτουργεία όλου του νοσοκομείου».

Από: onmed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.