-->

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017

Μαζική η χτεσινή συγκέντρωση των επιστ/νων ειδικής αγωγής έξω από το Υπουργείο Υγείας.

«Μπλόκο» από τους επιστήμονες ειδικής αγωγής στο υπ.Υγείας! Δεν υπογράφουν συμβάσεις με ΕΟΠΥΥ



Το παρόν έξω από το υπουργείο Υγείας δίνουν οι επιστήμονες της ειδικής αγωγής διαμαρτυρόμενοι για τις συμβάσεις που προωθεί ο ΕΟΠΥΥ με εξευτελιστικές τιμές αποζημίωσης.

Οι σύλλογοι και τα σωματεία επαγγελματιών-επιστημόνων και νομικών προσώπων που παρέχουν τις υπηρεσίες «Ειδικής Αγωγής» σε παιδιά, εφήβους και οικογένειες, καταγγέλλουν «τη μεθόδευση του ΕΟΠΥΥ και του Υπουργείου Υγείας σε σχέση με την παροχή των υπηρεσιών αυτών» και διοργάνωσαν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Υγείας τη Δευτέρα 16/01/2017 στις 9 πμ.
Παράλληλα την ίδια ώρα, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας και στη Θεσσαλονίκη έξω από το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης.
Οι συμβάσεις που προτείνονται από τον ΕΟΠΥΥ έχουν προκαλέσει έντονες αντιδράσεις σε όλους τους επαγγελματίες της Ειδικής Αγωγής δεδομένων των μικρών αμοιβών.
Είναι χαρακτηριστικό ότι για μία συνεδρία ένας ψυχολόγος, με βάση τις νέες συμβάσεις θα αμείβεται με το …εξωφρενικό ποσό των 2,26 ευρώ!

Την ίδια ώρα σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Υγείας συζητήθηκε και το θέμα της παράτασης που ζητούν οι κλάδοι ώστε να μπορούν να γίνουν διαπραγματεύσεις και να καθορισθούν από κοινού οι όροι συνεργασίας.
Πάντως οι κλάδοι της Ειδικής Αγωγής δε σκοπεύουν να υπογράψουν συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ εάν δε βελτιωθούν οι όροι και αν δε γίνουν διαπραγματεύσεις από την αρχή. Άλλωστε οι επαγγελματίες αιφνιδιάστηκαν όταν λίγες ημέρες πριν τα Χριστούγεννα εκλήθησαν να δουν τις συμβάσεις τις οποίες έπρεπε να υπογράψουν μέσα σε λίγα 24ωρα.
Τι σημαίνει εάν δεν υπογράψουν; Ότι χιλιάδες παιδιά που σήμερα ακολουθούν ειδική αγωγή θα μείνουν στον «αέρα». Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι στην κυβέρνηση επικρατεί έντονος προβληματισμός, λένε πηγές του HealthReport.gr, καθότι η συγκεκριμένη επίπτωση βλάπτει σοβαρά το …κοινωνικό της προφίλ.
Παράταση απόδοσης της δαπάνης για Θεραπείες Ειδικής Αγωγής και αγορά Οπτικών Ειδών
Στο μεταξύ όπως γνωστοποίησε η Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, η απόδοση δαπάνης στους ασφαλισμένους για θεραπείες Ειδικής Αγωγής και αγορά Οπτικών Ειδών, θα γίνεται µε την ισχύουσα διαδικασία, εφόσον τα σχετικά παραπεμπτικά και γνωματεύσεις που βρίσκονται σε ισχύ, έχουν εκτελεστεί έως και την 25η Ιανουαρίου 2017. 
Όπως επισημαίνεται από τον ΕΟΠΥΥ, οι εκτελέσεις γνωματεύσεων που θα πραγματοποιηθούν στην συνέχεια, καθώς και η υποβολή των δαπανών αυτών, θα διενεργείται µόνο µέσω του συστήματος ηλεκτρονικών υποβολών από συμβεβλημένους παρόχους και όχι από τους ασφαλισμένους.
Κατόπιν των ανωτέρω, αναφέρει ο ΕΟΠΥΥ, οι Περιφερειακές ∆ιευθύνσεις δεν θα παραλαμβάνουν αιτήσεις ασφαλισμένων για αποζημίωση των ανωτέρω θεραπειών, εφόσον η εκτέλεση των γνωματεύσεων έχει πραγματοποιηθεί από 27/1/2017 και µετά. Τέλος, υπενθυμίζεται ότι η υποβολή των αιτημάτων των δικαιούχων του πρώην ΙΚΑ-ΕΤΑΜ γίνεται στα Υποκαταστήματα αυτού και µόνον για παροχές που πραγματοποιήθηκαν το έτος 2016.

Γράφει: Μαρία Γλένη(healthreport)

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.