-->

Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017

Για απειλές καταγγέλουν τη διοίκηση οι εργαζόμενοι του Θεαγενείου

Την στάση της διοίκησης του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «Θεαγένειο», στο ζήτημα διάλυσης των κυτταροστατικών φαρμάκων, καταγγέλλουν με νέα ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι.
Υπενθυμίζεται ότι πριν από μερικές ημέρες οι εργαζόμενοι είχαν ανακοινώσει την απόσυρση των νοσηλευτών από τη διάλυση των φαρμάκων, που, όπως είχαν ανακοινώσει, θα ξεκινούσε από τις 23 Ιανουαρίου, δηλαδή την ερχόμενη Δευτέρα.
Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου αναφέρουν ότι η διοίκηση απάντησε με «αυταρχισμό» στην απόσυρσή τους, καθώς υπέδειξε στους νοσηλευτές “να εκτελούν τα καθήκοντα της διάλυσης των χημειοθεραπευτικών μέχρι να γνωμοδοτήσει το ΚΕΣΥ και να αποφανθεί ο υπουργός επί της γνωμοδότησης αυτής”.
Ταυτόχρονα, όπως αναφέρεται στη σημερινή ανακοίνωση των εργαζομένων, η διοίκηση «προσπαθεί να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους λέγοντας ότι “τυχόν άρνηση οποιουδήποτε νοσηλευτή να εκτελεί την συγκεκριμένη εντολή η οποία θα έχει ως αποτέλεσμα την δυσλειτουργία τμημάτων του νοσοκομείου και την έκθεση ασθενών σε κίνδυνο θεωρείται πειθαρχικό παράπτωμα”».
Και οι εργαζόμενοι συνεχίζουν:
«Το Δ.Σ. του νοσοκομείου συνεχίζει την παράνομη ανάθεση εξειδικευμένης εργασίας σε μη εξειδικευμένο προσωπικό και την μη ίδρυση Κεντρικής Μονάδας Διάλυσης Φαρμάκων στην ευθύνη του νοσοκομειακού φαρμακείου με συνέπεια την υποβάθμιση των παραχωμένων υπηρεσιών προς τους ασθενείς, την έκθεση του προσωπικού σε φάρμακα υψηλής τοξικότητας τα οποία δύνανται να έχουν μεταλαξιογόνες και καρκινογόνες επιδράσεις σε υγιείς οργανισμούς εαν έρθουν σε επαφή με το δέρμα ή προκαλέσουν μόλυνση μέσω του αναπνευστικού συστήματος και την κατασπατάληση πόρων αφού για παράδειγμα μόνο μέσα στο 2016 και χωρίς την ύπαρξη κεντρικής μονάδας από την περίσσειες των φαρμάκων εξοικονομήθηκαν πάνω από 500.000 ευρώ.
Η παραπάνω στάση, ιδιαίτερα σε έναν ευαίσθητο τομέα όπως αυτός της αντιμετώπισης του καρκίνου, δείχνει για άλλη μια φορά την πολιτική βούληση υποβάθμισης, εμπορευματοποίησης και απαξίωσης του δημοσίου συστήματος υγείας.
Καλούμε τον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Υγείας να πάρουν άμεσα θέση και να προχωρήσουν στην επίλυση του προβλήματος.
Συνεχίζουμε αταλάντευτα τον αγώνα μας, μαζί με τους ασθενείς μας, κόντρα στην υποβάθμιση της υγείας, για την λειτουργία Κεντρικής Μονάδας Διάλυσης Φαρμάκου στην ευθύνη του νοσοκομειακού φαρμακείου με το αντίστοιχο εξειδικευμένο προσωπικό».
Πηγή: https://www.voria.gr/article/gia-apiles-katangeloun-ti-diikisi-i-ergazomeni-tou-theageniou

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.