-->

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017

ΣΕΙΣΜΟΣ...Με επιτυχία! (Ως Άσκηση) στα Νοσοκομεία μας.


Άσκηση ετοιμότητας ευρείας κλίμακας στα νοσοκομεία Σισμανόγλειο, Αμαλία Φλέμιγκ και Παίδων Πεντέλης


Με στόχο την υγειονομική ετοιμότητα του ΕΣΥ σε καταστάσεις εκτάκτων αναγκών και διαχείρισης κρίσεων, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία σήμερα, Πέμπτη 26 Ιανουαρίου, Άσκηση Ετοιμότητας Ευρείας Κλίμακας στα Νοσοκομεία ΓΝΑ «ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ-ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΝΓΚ-ΠΑΙΔΩΝ ΠΕΝΤΕΛΗΣ», υπό τον γενικό συντονισμό του Διοικητή του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας, κ. Νικόλαου Π. Παπαευσταθίου και την παρουσία του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστρατήγου κ. Βασίλειου Καπέλιου.
Σκοπός της Άσκησης ήταν η δοκιμή των Επιχειρησιακών Σχεδίων σε περίπτωση σεισμού «ΣΩΣΤΡΑΤΟΣ» και εκτάκτων αναγκών «ΠΕΡΣΕΑΣ», ο έλεγχος της αποτελεσματικότητας και αποδοτικότητας των διαθέσιμων μέσων και πόρων, καθώς επίσης και η εξάσκηση του προσωπικού, διασφαλίζοντας έτσι το υψηλότερο δυνατό επίπεδο συνεργασίας και ετοιμότητας των εμπλεκόμενων φορέων. Πραγματοποιήθηκε μερική εκκένωση των Νοσοκομείων χωρίς να διαταραχθεί ή εύρυθμη λειτουργία τους καθώς επίσης και αντιμετώπιση ασθενών που είχαν εκτεθεί σε μολυσματικούς και χημικούς παράγοντες.
Στην Άσκηση εκτός του ιατρονοσηλευτικού, διοικητικού και τεχνικού προσωπικού των Νοσοκομείων, συμμετείχαν επίσης με μεγάλο αριθμό προσωπικού η Πυροσβεστική Υπηρεσία, η ΕΜΑΚ, το ΕΚΑΒ με το Ειδικό Τμήμα Ιατρικής Καταστροφών καθώς και στελέχη του ΟΑΣΠ.

Και για να κάνουμε ένα ακόμα σχόλιο: Οι εργαζόμενοι έχουν συνηθίσει να εργάζονται στα όρια, με την τρομερή έλλειψη προσωπικού και σε αντίξοες συνθήκες. Αν εξαιρέσουμε το τσουχτερό κρύο λοιπόν, είχαμε έτοιμη την ψυχραιμία και την άμεση ανταπόκριση σε συνθήκες  υπό πίεση που προϋποθέτει κάθε άσκηση φυσικής καταστροφής.Συντέλεσε κι' αυτό στην επιτυχία...







Κείμενο:businessnews.gr
Φωτό & σχόλιο: Δικά μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.