-->

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017

Ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας ν. Άρτας:

Σημ. Πάντα προσπαθούμε σ' αυτό το χώρο, να ενημερώνουμε για την κατάσταση και για τη δραστηριότητα, όλων των υγειονομικών, Σωματείων και εργαζομένων, όχι μόνο του δικού μας συγκροτήματος, αλλά, όσο μπορούμε, όλων των Νοσοκομείων.
Προφανώς δεν είναι όλα το ίδιο σημαντικά, ούτε είναι απαραίτητο να συμφωνούν οι αναγνώστες με όλα. Είναι όμως σε κάθε περίπτωση χρήσιμο να γνωρίζουμε το τι συμβαίνει γενικά στο χώρο μας γιατί μόνο έτσι θα έχουμε ολοκληρη την εικόνα και δε θα κρίνουμε μόνο μέχρι εκεί που φτάνει το χέρι και το μάτι μας. Πόσο μάλλον που δίνεται έτσι ένα μέτρο της κατάστασης που επικρατεί στα Νοσοκομεία της χώρας αλλά και του κινήματος και της αντίστασης των εργαζομένων, όπου και όπως εκφράζεται.
Παρακάτω η ανακοίνωση του Συλλόγου εργ/νων στο Γ.Ν. Άρτας, για την ενημέρωση όλων. Εκείνο που θίγει στην ουσία είναι η ανάγκη ανάπτυξης της ενότητας και της αντίστασης των εργαζομένων. Την ανάγκη για προσλήψεις προσωπικού, για πλήρη, ίση και δωρεάν περίθαλψη για όλο το λαό. Άσχετα λοιπόν από τα "ψιλά" δεν μπορούμε παρά να συμφωνήσουμε στην απόλυτη αναγκαιότητα ανάπτυξης του κινήματος των εργαζομένων.
 
Ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων 
στο Γενικό Νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας ν. Άρτας:

Την ημέρα που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, συνομολόγησε μια ακόμη συμφωνία καταστροφής του λαού και του τόπου με την ΕΕ, το ΔΝΤ και τους δανειστές, την περίοδο που η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας έχει σε διαβούλευση ένα σχέδιο νόμου για την οργάνωση των δημόσιων Νοσοκομείων που προχωράει αποφασιστικά στην παραπέρα υποβάθμιση των δημόσιων παροχών υγείας υλοποιώντας με προσήλωση τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές και προωθεί την ιδιωτικοποίηση και την επιχειρηματική δραστηριότητα στο χώρο των δημόσιων νοσοκομείων, έρχεται η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ, με ανακοίνωσή της και χωρίς καμιά επικοινωνία με το Σύλλογο Εργαζομένων του Νοσοκομείου ξανά, και προσπαθεί να κρύψει αυτή την αλήθεια και να εγκλωβίσει την οργή και αγανάκτηση που προκαλεί αυτή η πολιτική, σε ανώδυνα κανάλια στενών αντιπαραθέσεων κρύβοντας τις συνολικές αιτίες.
Και δεν είναι η πρώτη φορά! Το ίδιο είχε κάνει η πολιτική ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ και τον Νοέμβριο του 2015 με παρόμοιου τύπου ανακοίνωση. Αλήθεια, γιατί περιορίζεται για μια ακόμη φορά, και μάλιστα ετεροχρονισμένα, η ανακοίνωση μόνο στη λειτουργία του αξονικού και δε λέει κουβέντα για την σημερινή κατάσταση;
Όσο ο ιδιωτικός τομέας θα προωθείται και θα επιχειρεί στο χώρο της υγείας, μέσα και έξω από τα δημόσια νοσοκομεία, τόσο θα υποβαθμίζονται και δεν θα αναβαθμίζονται οι δημόσιες υπηρεσίες υγείας και θα γίνονται δυσπρόσιτες σε ασφαλισμένους και ανασφάλιστους. Η λογική της ανακοίνωσης είναι επικίνδυνη, αφού περιορίζεται σε μεμονωμένα και «φωτογραφικά» φαινόμενα, χωρίς να απαντάει στο ποιο σύστημα, ποια στρατηγική και ποια πολιτική τα γεννά.
Η αντιπαράθεση που ξέσπασε μεταξύ της πλειοψηφίας της ΠΟΕΔΗΝ και της κυβέρνησης είναι ψεύτικη και υποκριτική, διότι είναι το αποτέλεσμα της πλήρους συμφωνίας της πλειοψηφίας της ΠΟΕΔΗΝ με τον πυρήνα της πολιτικής που ακολουθεί και η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πράγμα που αποτυπώνεται χαρακτηριστικά στις αποφάσεις της ΠΟΕΔΗΝ όπου αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι «δεν μπορούμε να εγκαταλείψουμε το πλαίσιο της ΕΕ».
Αντί λοιπόν η ΠΟΕΔΗΝ να τα βάλει με την αντιλαϊκή πολιτική της τωρινής αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων, «πετάει την μπάλα στην εξέδρα», βάζοντάς τα προσωπικά με την κ. ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ για να αποπροσανατολίσει με ανύπαρκτα θέματα και να βγάλει λάδι την πολιτική της ΕΕ, του ΔΝΤ και των δανειστών που από κοινού εφαρμόζουν αυτή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις.
Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου και των ΚΥ Άρτας, καλεί τους εργαζόμενους και το λαό να μην παρασυρθούν από τις «στημένες» αντιπαραθέσεις, να σταματήσουν να ανέχονται συνολικά αυτή την αντιλαϊκή πολιτική και να μπουν μαζικά στον αγώνα, διεκδικώντας:
– Αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας-πρόνοιας.
– Να καταργηθεί η επιχειρηματική δράση στην υγεία και πρόνοια.
– Να γίνουν μαζικές προσλήψεις μόνιμου και αποκλειστικής απασχόλησης εργαζομένων.
– Να μονιμοποιηθούν όλοι οι γιατροί επί θητεία, οι επικουρικοί χωρίς όρους και προϋποθέσεις!
– Να επαναλειτουργήσει ολοκληρωμένα η ψυχιατρική κλινική.
– Να μην περάσει η αξιολόγηση και το σχέδιο νόμου για την οργάνωση των νοσοκομείων του ΕΣΥ που υπηρετούν το δημόσιο νοσοκομείο επιχείρηση και την νεοφιλελεύθερη εμμονή του «επιτελικού» κράτους.
– Να γίνουν άμεσα προσλήψεις ιατρικού, παραϊατρικού, τεχνικού, επιστημονικού και διοικητικού προσωπικού
– Να καταργηθούν οι πληρωμές των ασθενών για φάρμακα, θεραπείες, εξετάσεις.
– Την αναπλήρωση των απωλειών των μισθών, από το 2009 με αυξήσεις στους μισθούς.
– Την καταβολή όλων των δεδουλευμένων από το 2008-2009-2012-2013-2015.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.