-->

Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ 15 ΜΑΡΤΗ...Να απαντήσουμε με μαζικούς αγώνες.

Αναρτούμε παρακάτω την προκήρυξη της Ταξικής Πορείας, σχετικά με την κινητοποίηση της ΠΟΕΔΗΝ στις 15 Μάρτη.
(Κατά πάγια τακτική αναρτώνται όλες οι ανακοινώσεις κλπ των παρατάξεων που εκπροσωπούνται στο Σωματείο.)

ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΉ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ, ΕΕ, ΔΝΤ 
ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ, 
Ν' ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ! 

Ενώ η κυβέρνηση υποτάσσεται διαρκώς στις απαιτήσεις της τρόικας και του κεφαλαίου και η αξιωματική αντιπολίτευση πιέζει για γρήγορο κλείσιμο της αξιολόγησης, νέα βάρβαρα μέτρα είναι προ των πυλών σε εργασιακά, ασφαλιστικό και φορολογικό.
Κατάργηση συλλογικών συμβάσεων, απελευθέρωση των απολύσεων, χτύπημα στον ελεύθερο συνδικαλισμό και την απεργία, μείωση μισθών και συντάξεων μέσω αύξησης της άμεσης φορολογίας και κατάργησης της λεγόμενης προσωπικής διαφοράς αλλά και γενικό ξεπούλημα-ιδιωτικοποιήσεις συνθέτουν το αντεργατικό-αντιλαικό τοπίο.

Στο Δημόσιο χτύπημα της μονιμότητας και αδιοριστία, ελαστικές εργασιακές σχέσεις και συνθήκες εντατικοποιημένης δουλειάς, μισθοί και συντάξεις φτώχειας, λιτότητα και συγχωνεύσεις-καταργήσεις-εκχωρήσεις φορέων και τμημάτων διαμορφώνουν ένα ασφυκτικό πλαίσιο. Σχεδιάζεται η κατάργηση όλων των επιδομάτων και της “προσωπικής διαφοράς”, το εκ νέου πάγωμα των ωριμάνσεων και ταυτόχρονα η εφαρμογή της κακόφημης αξιολόγησης-υποχρεωτικής κινητικότητας.

Στον τομέα της κρατικής περίθαλψης, οι ελλείψεις προσωπικού είναι τραγικές, ενώ ελάχιστοι προσλαμβάνονται κυρίως με ελαστικές μορφές δουλειάς.
Ο χώρος όχι μόνο δεν αναγνωρίζεται ως ανθυγειινός αλλά μεθοδεύεται η κατάργηση ακόμη και αυτού του ανθυγειινού επιδόματος.
Άμεση και έμμεση φοροληστεία, αυξήσεις εισφορών πάσης φύσης και περικοπές γιγαντώνουν τ' αποτελέσματα του μισθολόγιου της φτώχειας. ΠΕΔΥ και Κέντρα Υγείας, Νοσοκομεία και ΕΚΑΒ, Πρόνοια και Ψυχιατρεία βρίσκονται υπό κατάρευση, κόντρα στην εικονικότητα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ και την υποκρισία ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Η συγχώνευση-κατάργηση δομών και υπηρεσιών, η εμπορευματοποίηση κοινωνικών αγαθών και η ιδιωτικοποίση λειτουργιών συνεχίζεται απ' όλες τις μνημονιακές κυβερνήσεις, με πιο πρόσφατη την προώθηση νομοσχεδίων για νέες συγχωνεύσεις νοσοκομείων και οριστική διάλυση της ψυχικής υγείας.
Την ώρα που νέοι και παλιοί κυβερνητικοί διαχειριστές κάνουν σπέκουλα για τα προβλήματα της υγείας και της περίθαλψης για καθαρά ψηφοθηρικούς λόγους, η συνδικαλιστική ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ επιδίδεται στο σπορ της εκλογικής φθοράς της κυβέρνησης με χάπενινγκ-σόου τηλεοπτικής χρήσης μπροστά στο υπουργείο υγείας και εικονικότητες κινήματος τύπου καραβάνια υγείας ανά την Ελλάδα. Ζητά την επαναφορά της κατάστασης στην προ μνημονίων εποχή, κάνοντας ότι δεν καταλαβαίνει στο τί συντελείται στη χώρα και τους εργαζόμενους όλα αυτά τα χρόνια και κυρίως στο τί έπεται. Παίζει με την αγωνία των εργολαβικών εργαζόμενων απομονώνοντάς τους απ' τους υπόλοιπους εργαζόμενους στα νοσοκομεία, αρνούμενη κι αυτή και η ΑΔΕΔΥ να τους δεχθεί ως πλήρη μέλη στα σωματεία, ενώ δεν ζητά την μονιμοποίησή τους παρά μόνο των επικουρικών.
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
 Αυτή η ζοφερή κατάσταση είναι αναστρέψιμη. 
Η διέξοδος δεν βρίσκεται στα “ΟΥΦ!!!” και τα “ΟΥΣΤ!!!” επί της προηγούμενης ή της σημερινής κυβέρνησης. Δεν βρίσκεται στην ανάθεση και την υποκατάσταση, την απογοήτευση και την παραίτηση, την ταξική συνεργασία και συνδιαχείρηση, την εκλογική αναμονή.
Βρίσκεται στην οργάνωση και τον αγώνα. Στην αναγνώριση των αντιπάλων και του χαρακτήρα της επίθεσης με την οποία βρισκόμαστε αντιμέτωποι. Στη συγκρότηση των δυνάμεών μας για να γίνουμε αποτελεσματικοί. Στη μαζική και αποφασιστική μας συμμετοχή. Στη πραγματοποίηση αγώνων με διάρκεια και χαρακτήρα αντίστασης και διεκδίκησης στη προοπτική αναμέτρησης με τις δυνάμεις του συστήματος.
Σ' αυτή την κατεύθυνση μπορούν και πρέπει να συμβάλουν οι μαζικές διαδικασίες, οι Γενικές Συνελεύσεις, οι τοπικές συγκεντρώσεις-κινητοποιήσεις ανά χώρους, οι απεργίες και οι διαδηλώσεις κεντρικότερου χαρακτήρα, οι πανεργατικές-πανελλαδικές απεργίες. Μ' ένα τέτοιο χαρακτήρα κι ενταγμένη σ' ένα τέτοιο πλαίσιο βλέπουμε και την κινητοποίση στις 15 Μάρτη. Όχι ως μια ακόμη άσφαιρη διαμαρτυρία αλλά ως συμβολή στη συγκρότηση μαζικού, πολιτικοποιημένου κινήματος των υγειονομικών.

ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ - ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ!
 ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΠΟΥ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ!
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΩΣ ΑΝΘΥΓΕΙΙΝΟΥ ΜΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ - ΟΧΙ ΣΤΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΥΓΕΙΙΝΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ!
ΟΧΙ ΣΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΣΕ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ!
ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ!
ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΕ, ΔΝΤ, ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ!


 ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.